Litomyšl zažije Africké trhy
KDY:
 1. 2. od 10.00 hodin
KDE: Zámecké návrší Litomyšl
ZA KOLIK: zdarma

Historicky poprvé přijíždí do Litomyšle Virunga se svým exotickým pop-upem nejčerstvějšího ovoce z Ugandy, Tanzánie a Indonésie. Zámecké návrší se 1.února promění v africký trh, který bude hrát všemi barvami a chutěmi. Všichni návštěvníci budou moci ochutnat a zakoupit ovoce nejvyšší jakosti z Ugandy, Zanzibaru a Indonésie, přesně takové, jaké má být – zralé, voňavé, utržené s láskou k přírodě. Jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, několik druhů marakují, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány a mnoho dalšího na vás čeká k volnému prodeji. Všechny dobroty jsou bez chemie, nakoupeny v plné zralosti od farmářů za férové ceny. Narozdíl od produktů, které jsou běžně dostupné v supermarketech, jsou Virunga plodiny sklízené teprve až když skutečně uzrají. Potom jsou letecky přepravovány přímo do České republiky.

25. školní ples v Budislavi
KDY:
 1. 2. od 20.00 hodin
KDE: Kulturní dům Krčma Budislav
ZA KOLIK: 99 Kč

Základní a mateřská škola Budislav a sdružení rodičů, si Vás dovolují pozvat na 25. školní ples. K tanci a poslechu hraje skupina Vepřo-knedlo s Dádou. Je zajištěna bohatá tombola, výborná kuchyně, doprovodný program a překvapení.

Nedělní odpoledne bude ve znamení karnevalů
KDY:
 2. 2. od 14.00 hodin
KDE: Budislav, Dolní Újezd
ZA KOLIK: neuvedeno

Dětský karneval ZŠ a MŠ, SRPŠ a obec Budislav Vás srdečně zve na dětský karneval. Čeká Vás bohatá tombola, tanec, hry a soutěže, občerstvení, čokoládová fontána či cukrová vata. Programem Vás provedou Bohunka a Vašek. Druhý dětský karneval se odehraje v sokolovně v Dolním Újezdu. 

 

Pohádka pro děti i dospělé Myší lovec Hanibal a malé noční strašidlo
KDY:
 2 .2. od 15.00 hodin
KDE: Šemberovo divadlo Vysoké Mýto
ZA KOLIK: 50 Kč

Pohádka Divadelního spolku Šembera Vysoké Mýto. Není jednoduché odehnat od sebe strach, ale když se to podaří, může se nalézt i to, co je krásné v životě – přátelství. Loutkové představení o strachu a přátelství v podání herců DS Šembera pod vedením Ireny Truhlářové a Filipa Janoucha Představení je určeno pro děti od 3 do 10 let.