V pátek 15. října se maminka tří dětí vrátila z večerní služby domů a našla podkroví domu v plamenech. Okamžitě zavolala hasiče. Oheň zasáhl celé podkroví, kde byl i obytný pokoj, ale naštěstí v tu dobu nikdo v domě nebyl. „Příčinou požáru byly uložené hořlavé látky v blízkosti kamen,“ uvedla vyšetřovatelka hasičů Alena Cejpová.

Kdyby profesionální hasiči přijeli jenom o několik minut déle, zasáhly by plameny i střechu. Jenže co nezničil požár, na tom se podepsala voda při hašení. Škoda je podle hasičů zhruba půl milionu korun.

O tehdejším požáru jsme psali:

Požár za půl milionu. Kvůli střelným zbraním byli hasiči v nebezpečí
Požár za půl milionu. Kvůli střelným zbraním byli hasiči v nebezpečí

Sbírka pro rodinu z Poličky je vypsána na webových stránkách donio.cz.

Ohořelý nábytek, vybavení, černé zdi. Během chvíle přišla rodina téměř o vše. Kolegové Marcely, která pracuje v poličské charitě, se ale rozhodli pro rodinu vyhlásit sbírku. Pomáhají ženě, která se ve své práci stará o lidi v těžkých životních situacích.

Lidé pomáhají Marcele, které  říjnu vyhořelo podkroví domu.Lidé pomáhají Marcele, které říjnu vyhořelo podkroví domu.Zdroj: archiv charity a hasičů

„Marcelu známe jako pracovitou kolegyni. Sami jsme ve své organizaci uspořádali sbírku, ale chceme touto cestou dát možnost přispět i ostatním lidem,“ sdělil Pavel Šimon, vedoucí služby Šance pro rodinu v charitě v Poličce.

Dům vyžaduje velké opravy, musí se udělat nová elektroinstalace a rekonstrukci potřebuje i komín. „Štěstí v neštěstí bylo snad jen to, že se o události dozvěděl známý Marcely, který rodině bez váhání nabídl ubytování a střechu nad hlavou,“ dodal Šimon.

A také tady:

Ilustrační foto.
Největší požár se stal v říjnu v Poličce

Sbírka pro rodinu je vypsána na 300 tisíc korun. Aktuálně je na účtu zhruba deset tisíc korun. Zastupitelé Poličky na posledním jednání schválili dar rodině ve výši sto tisíc korun.

„Peníze ze sbírky půjdou na opravu celkové elektroinstalace a na nákup nezbytného vybavení domácnosti. Také je potřeba opravit omítky, podlahy a část stropu. Přízemí nebylo zasaženo požárem, ale kvůli zásahu hasičů jsou podmáčené stropy, proto je místnosti nutné vysušit,“ přiblížil Šimon.