Je to základ a přitom také test kuchaře. Na kvalitním vývaru stojí a padá mnoho dalších jídel a podle vývaru se pozná kvalita kuchaře. Někdo ho nahrazuje bujonovou kostkou, ale tak přichází o nenahraditelné chutě, vůně i vitamíny. Silný hovězí vývar se ovšem připravuje z hovězích kostí a jeho příprava je dlouhá a trvá několik hodin.

Vojáci pomáhají v nemocnicích. Ilustrační foto.
Pardubický kraj žádá o pomoc armádu. V nemocnicích pomohou vojáci

Dnes je sváteční den, a tak kuchařka z Moravské Třebové chtěla připravit opravdu dobrou polévku. "Jenže na jídlo zapomněla. Na kouř, který vycházel snad ze všech oken domu, upozornili sousedé. Hasiči byt odvětrali a zničený hrnec s vývarem sundali z plotny. Naštěstí to neodnesl celý byt, ale poškozen byl jen hrnec," sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková. Do bytu na vývar spěchali ráno hasiči ze Starého Města, Moravské Třebové, Dlouhé Loučky a Městečka Trnávky.