Ve čtvrtek jsme psali o pick-upu Mercedes-Benz X s obytnou nástavbou, který se rozhodně nelekne ani výletu mimo asfalt. Do opravdové divočiny, kde není jediná cesta na dohled, kde je jen kamení, bláto a lidmi neprozkoumaný terén, bychom si ale vzali něco ještě lepšího. Představujeme vám rakouský Action Mobil Pure 5000 Zetros.

Jak název napovídá, dům na kolech je založen na off-roadovém nákladním voze Mercedes-Benz Zetros. Všechna čtyři kola permanentně pohání vzněotvý motor o výkonu 326 koní, který dosahuje točivého momentu 1300 Nm. Na palubě je uložena nádrž s kapacitou 600 litrů nafty, proto si můžete být jisti, že v divočině vydržíte něklik dní bez nutnosti hledat benzinovou stanici.

Matzker Mercedes-Benz X
Pohodlně do divočiny: Mercedes X dostal obytnou nástavbu

Nástavba od rakouské firmy Action Mobil je luxusní i praktická. Kov, dřevo, plast – vše má hladký povrch, aby ho šlo snadno umýt. Připraven je obývací prostor s jídelním stolem, který se umí proměnit v postele. K dispozici je i kuchyňka s dřezem, plynovými hořáky či myčkou. Na palubě je také toaleta a praktický průlez do kabiny řidiče. Nádrže mají kapacitu 460 litrů na vodu a 140 litrů na splašky.

Pokud vás zajímá, kolik tohle parádní expediční vozidlo stojí, pak vás zklameme. Každý vůz firma staví individuálně přesně podle přání zákazníka. Jeden by totiž rád vyrazil do pouště a druhý třeba na pláně Kazakhstánu. Můžete si ale být jisti, že Action Mobil si za svou práci dá náležitě zaplatit a cena se bude pohybovat někde kolem úrovně solidního domu v Praze.

Action Mobil Pure 5000 Zetros si můžete prohlédnout v galerii a na následujícím videu:

Zdroj: Youtube