VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rozvoz pizzy: Dle programu v televizi

PARDUBICE -U nás donedávna neznámá služba se prosadila a zájem o rozvoz jídel až do domu pomalu, ale jistě stoupá. O tom, že tento servis je mezi lidmi populární, svědčí i to, že se jím v Pardubicích zabývá hned několik restaurací. Ty kromě nejrozšířenějšího obchodního artiklu – pizzy, rozvážejí i další pochutiny, jako jsou saláty nebo třeba steaky.

3.4.2007
SDÍLEJ:

Pizza je oblíbenou pochoutkou.Foto: REUTERS

„Zájem o rozvážku je veliký. Nedá se přesně říci, kolik objednávek denně přijmeme, odhadl bych to tak někde mezi číslem dvacet a třicet. Člověk ale nikdy neví, záleží taky na spoustě dalších okolností, třeba na tom, jaké je zrovna počasí, jestli je před výplatou anebo po ní, rozhoduje i televizní program,“ říká majitel restaurace Gallera Nenad Petric.

Jeho slova potvrzuje i další kolega z „branže“ Roman Losner, vlastník Pizza–grill restaurantu Garáž: „Zájem je hlavně kolem oběda mezi jedenáctou a jednou hodinou, druhá vlna přichází večer kolem šesti a osmi hodin. Největší nápor máme asi v pátek a sobotu,“ říká.

Jedním z nejdůležitějších faktorů v tomto oboru podnikání je čas. Ten hraje svou roli naprosto nepředvídatelně. „Je skoro pravidlem, že většina lidí volá ve stejnou dobu, například kolem oběda máte zničehonic na stole pět objednávek. V tom případě lidi předem do telefonu upozorňujeme, že jsou v pořadí. Máme jedno auto, proto cestu pro řidiče, který zboží veze, plánujeme tak, aby jednou jízdou stihl navštívit co nejvíce adres,“ prozrazuje Nenad Petric a dodává: „Vyrobit jednu pizzu sice trvá osm minut, ale přednost mají hosté restaurace a samotná jízda přes město zabere někdy i půl hodiny.“

S podobnými problémy se musí vypořádat i v Garáži. „Máme dvě auta, takže zvládáme rozvážet větší množství. Když to počasí dovoluje, využíváme navíc také skútry, které jsou v městském provozu pohyblivější,“ říká Roman Loser.

S dlouhými časy při dojezdu v době dopravních špiček nebo uzavírek, jako byla třeba nedávná rekonstrukce Wonkova mostu, se ale svorně potýkají všichni. A tím problémy nekončí.

„Stalo se mi, že mi jeden zákazník přišel otevřít až po dvaceti minutách, protože byl doslova ,na plech’. Zaplatil mi tou nejzmuchlanější tisícikorunou, co jsem kdy viděl. Pořád ale lepší, že zaplatil, najdou se i tací, kterým se platit nechce. To jsou ale naštěstí jen výjimky,“ dělí se o své zážitky majitel Gallery Nenad Petric.

A co s pizzou, kterou si na udané adrese nikdo nevyzvedne?

„Málokdy se stane, že ji vyhodíme, personál má totiž taky hlad,“ směje se Roman Losner.

Jiří Sejkora
3.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Tuři padli v Ostravě, utkání jim nevyšlo podle představ

Stiga HC Benátky.

Petrova jízda skončila ve finále

Potravinová sbírka vynesla tuny potravin

Nové Hrady - Tuny potravin. Národní potravinová sbírka z minulé soboty naplnila i sklad Potravinové banky Pardubického kraje, která sídlí v Chotovicích.

Drama trvalo více než šedesát minut

Litomyšl, Polička /KRAJSKÝ HOKEJ/ – Hokejová středa nabídla, mimo jiné, tradičně prestižní derby mezi litomyšlskými a choceňskými hráči, v němž šlo o to, který z týmů si zachová reálnou naději na postup do top šestky. Z konečného výsledku měli radost především konkurenti…

Při nehodě vytekly na vozovku stovky litrů oleje

Svitavsko - Na křižovatce silnic I/35 a I/34 se stala ve čtvrtek krátce před druhou hodinou odpoledne nehoda. Řidič osobního vozidla jedoucí od Svitav pravděpodobně nedal přednost kamionu, který jel od Litomyšle na Moravskou Třebovou. Při střetu byl zraněn a následně odvezen do nemocnice.

Krádeže v lese: Zloděje dřeva odhalí fotopasti

Svitavsko, Orlickoústecko - Z lesů mizí stromy, jiný krade rovnou nařezané špalky. Zima se totiž blíží.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT