VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rozvoz pizzy: Dle programu v televizi

PARDUBICE -U nás donedávna neznámá služba se prosadila a zájem o rozvoz jídel až do domu pomalu, ale jistě stoupá. O tom, že tento servis je mezi lidmi populární, svědčí i to, že se jím v Pardubicích zabývá hned několik restaurací. Ty kromě nejrozšířenějšího obchodního artiklu – pizzy, rozvážejí i další pochutiny, jako jsou saláty nebo třeba steaky.

3.4.2007
SDÍLEJ:

Pizza je oblíbenou pochoutkou.Foto: REUTERS

„Zájem o rozvážku je veliký. Nedá se přesně říci, kolik objednávek denně přijmeme, odhadl bych to tak někde mezi číslem dvacet a třicet. Člověk ale nikdy neví, záleží taky na spoustě dalších okolností, třeba na tom, jaké je zrovna počasí, jestli je před výplatou anebo po ní, rozhoduje i televizní program,“ říká majitel restaurace Gallera Nenad Petric.

Jeho slova potvrzuje i další kolega z „branže“ Roman Losner, vlastník Pizza–grill restaurantu Garáž: „Zájem je hlavně kolem oběda mezi jedenáctou a jednou hodinou, druhá vlna přichází večer kolem šesti a osmi hodin. Největší nápor máme asi v pátek a sobotu,“ říká.

Jedním z nejdůležitějších faktorů v tomto oboru podnikání je čas. Ten hraje svou roli naprosto nepředvídatelně. „Je skoro pravidlem, že většina lidí volá ve stejnou dobu, například kolem oběda máte zničehonic na stole pět objednávek. V tom případě lidi předem do telefonu upozorňujeme, že jsou v pořadí. Máme jedno auto, proto cestu pro řidiče, který zboží veze, plánujeme tak, aby jednou jízdou stihl navštívit co nejvíce adres,“ prozrazuje Nenad Petric a dodává: „Vyrobit jednu pizzu sice trvá osm minut, ale přednost mají hosté restaurace a samotná jízda přes město zabere někdy i půl hodiny.“

S podobnými problémy se musí vypořádat i v Garáži. „Máme dvě auta, takže zvládáme rozvážet větší množství. Když to počasí dovoluje, využíváme navíc také skútry, které jsou v městském provozu pohyblivější,“ říká Roman Loser.

S dlouhými časy při dojezdu v době dopravních špiček nebo uzavírek, jako byla třeba nedávná rekonstrukce Wonkova mostu, se ale svorně potýkají všichni. A tím problémy nekončí.

„Stalo se mi, že mi jeden zákazník přišel otevřít až po dvaceti minutách, protože byl doslova ,na plech’. Zaplatil mi tou nejzmuchlanější tisícikorunou, co jsem kdy viděl. Pořád ale lepší, že zaplatil, najdou se i tací, kterým se platit nechce. To jsou ale naštěstí jen výjimky,“ dělí se o své zážitky majitel Gallery Nenad Petric.

A co s pizzou, kterou si na udané adrese nikdo nevyzvedne?

„Málokdy se stane, že ji vyhodíme, personál má totiž taky hlad,“ směje se Roman Losner.

Jiří Sejkora
3.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Lidé čekající na autobusové zastávce. Ilustrační foto.

Dopravci ruší spoje, nové dotuje kraj

Ilustrační foto

Diabetologická poradna v Jevíčku končí

Návrh na přání: 3 varianty malé kuchyně a jídelny

O návrh kuchyně a jídelny nás tentokrát požádala paní Kolodějová, jejíž domek je teprve ve fázi stavby. To je nejvyšší čas zvážit, jak prostor uspořádat, vybavit a barevně sladit, aby vše vyhovovalo nejen majitelčiným přáním, ale aby byla samotná kuchyně praktická a příjemně se v ní vařilo.

Místo na druhý bod už mysleli na večírek

Svitavsko /OHLASY/ – Fotbalový podzim v regionu, alespoň pokud jde o krajský přebor dospělých, skončil, a zástupci jednotlivých mužstev se naposledy ohlédli za odehranými duely.

Výtvarníci Moravskotřebovska poprvé vystavují v muzeu

Moravská Třebová – První výtvarný salon, na kterém se představují výtvarníci z Moravské Třebové a okolí, byl zahájen minulý týden, den před státním svátkem, v městském muzeu.

Bezdomovci se ohřívali u ohníčku

Moravská Třebová – V budově bývalé dětské nemocnice, přestože z ní po měsíc trvajících demoličních pracích zůstalo jen ubohé torzo, v noci na včerejšek opět hořelo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT