Radní Pardubického kraje totiž na svém mimořádném jednání schválili návrh na jeho odvolání. Návrh předložil radním nový náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek. Ten po volbách ve funkci vystřídal Jana Tichého.

„Jako spoluvlastníci společnosti OREDO nejsme spokojeni s prací, kterou odvedl pan ředitel. Na jeho odvolání jsme se shodli s kolegy z Královéhradeckého kraje na společném jednání v tomto týdnu," konstatoval hejtman Martin Netolický.

Hlasy pro odvolání

Mimořádná valná hromada společnosti OREDO se bude konat v pondělí 12. listopadu.

„Rada kraje v této souvislosti uložila zástupci Pardubického kraje, aby na mimořádné valné hromadě hlasoval pro odvolání ředitele Záleského," doplnil náměstek hejtmana Jaromír Dušek.

„Diskutovali jsme o vnitřní situaci v OREDu a jeho provozních záležitostech včetně otázek personálního charakteru. S kolegy jsme se shodli na tom, že společnost OREDO bude pokračovat jako organizátor dopravy v našich regionech. Je však nutné, aby pracovala mnohem efektivněji. Zaměříme se na pravomoci řídících a kontrolních orgánů společnosti, kraj zde musí mít mnohem větší váhu," řekl Martin Netolický.

Revize dopravy

Pardubický kraj chystá revizi fungování dopravní obslužnosti. „Chceme, aby doprava odrážela skutečné požadavky a poptávku cestujících. Budeme usilovat o lepší provázání jízdních řádů obou krajů," uvedl Jaromír Dušek.

(len)