Zvítězili totiž v krajském kole soutěží Firma roku a Živnostník roku a zajistili si tak postup do celostátního finále.

Celostátní výsledky se soutěžící společnosti dozví na galavečeru 4. prosince.

V krajském kole závisí především na tom, jak poutavě se dokáže firma sebeprezentovat. U živnostníků dokonce ani příliš nezávisí na jejich ekonomických výsledcích, zaujmout mohou především podnikatelským příběhem.

Vítězná firma H. R. G. získala ocenění v konkurenci 229 společností. A čím vlastně firma z Litomyšle zaujala odbornou porotu?

„Společnost H. R. G. má oproti ostatním něco navíc. Zaujala mě svým přístupem k zaměstnancům. Někteří z nich v této firmě pracují už od roku 1992. Je to společnost, ve které by chtěl člověk být zaměstnán," prozradil našemu listu porotce Tomáš Hruška ze společnosti Vodafone.

O titul Živnostník roku bojovalo celkem 197 uchazečů. Mezi nimi celkem jednoznačně zvítězila Hanna Marie Tomášková, které se soutěže účastnila podruhé. Na první místo ji dalo šest z deseti porotců. Podnikatelka se zabývá energetickou aromaterapií. Má internetový obchod a kamenné obchody v Bratislavě a Pardubicích.

„Paní Tomášková mě zaujala silným lidským příběhem. Je to odvážná žena, která si zvolila zajímavý obor podnikání. Navíc má velké plány do budoucna, chce provonět metro v zahraničí. Určitě bude důstojně reprezentovat Pardubický kraj v celostátním finále," komentoval rozhodnutí poroty její člen David Hronek, regionální ředitel Poštovní spořitelny a Ery.

Ve vedlejší kategorii Odpovědná firma roku 2012 zvítězila firma Isolit-Bravo.

Firma roku: H. R. G.

Historie firmy z Litomyšle sahá až do roku 1989, ale teprve v roce 1992 existuje jako H. R. G. Od svého vzniku se orientuje na polygrafii, zejména na reklamní tiskoviny, jako jsou katalogy, letáky, časopisy a podobně. Nedávno rozšířila svůj záběr také o lehkou kartonáž, konkrétně tiskoviny na podporu prodeje a tiskoviny pro balení výrobku. Právě potisk lehké kartonáže je podle majitele firmy perspektivní, chce se mu proto věnovat i v budoucnu.

Živnostník roku: H. M. Tomášková

Hanna Marie Tomášková z Pardubic se zabývá energetickou aromaterapií a její specialitou je „voňavý marketing, který léčí prostor". Soustředila se na malé obchůdky, terapeuty a zdravotní personál, cestovala po republice a získala tak více než 150 obchodních míst. Má internetový obchod a dva kamenné obchůdky v Bratislavě a Pardubicích. Má také velké plány do budoucna. „Chci provonět metro v zahraničí," napsala úspěšná podnikatelka.