Možná ještě větším bylo, že vítězství 7:6 sledovalo rekordních skoro šest stovek spokojených diváků. Je pochopitelné, že neméně spokojen byl i hlavní organizátor celé akce Marek Vomočil. Dobrá věc se mu opravdu podařila.

Více o utkání najdete zde: Florbalový obrat z říše fantazie

„Vyplatila se nám usilovnější práce před utkáním podzimu. Hala se nezvykle plnila už půl hodiny před zápasem a patnáct minut před oficiálním začátkem jsme měli rozdáno připravených 150 poukazů na pivo a limo zdarma. Divácký rekord, vývoj zápasu a tvrdě vybojované vítězství pak splnilo naše předzápasové sliby o velmi atraktivním souboji. Byl to nádherný sportovní večer v elektrizující atmosféře. Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem, kteří se na tomto utkání podíleli, a to včetně patrona Lukáše Kotase. Smekám také před kluky i diváky. Je nádherné dívat se na florbal ve vyprodané Střelnici," popsal svoje pocity Marek Vomočil.

Vítězství znamená udržení postupových nadějí na play off. Dva body ze zápasu s Litvínovem se nerodily lehce, i proto je na místě ocenit úžasný charakter mužstva a jeho týmový výkon. Hráči nechali na hřišti veškeré síly a byli za to odměněni. V dalším domácím zápase se svitavští florbalisté popasují se Znojmem, které předvádí asi nejtechničtější florbal v lize. Stane se tak 11. ledna v hale Na Střelnici od 18 hodin. Ještě předtím, 4. ledna, zajíždí na palubovku Rožnova, s nímž bojují o sedmou pozici. Soutěž je v klíčové fázi a záležet bude na každém získaném bodu.

1. liga mužů ve florbale – výsledky 14. kola: Svitavy – Litvínov 7:6 (PP), Paskov – Královské Vinohrady 4:9, Pelhřimov – Znojmo 2:6, Ústí nad Labem – FBC Start 98 7:3, Kopřivnice – Hattrick Brno 8:6, Česká Lípa – Rožnov pod Radhoštěm 9:5.

Pořadí: 1. Litvínov (31), 2. Česká Lípa (29), 3. Královské Vinohrady (28), 4. Znojmo (28), 5. Ústí nad Labem (28), 6. Hattrick Brno (26), 7. Rožnov pod Radhoštěm (18), 8. Svitavy (17), 9. FBC Start 98 (14), 10. Kopřivnice (13), 11. Pelhřimov (12), 12. Paskov (8).