Nejvyšší česká soutěž v sálovém fotbale měla na programu další kolo, které zavedlo úřadující mistry republiky do Rokytnice v Orlických horách. A „výlet" to byl opravdu vydařený, protože zpátky do Poličky se výprava vracela se šesti body a posunem na průběžné druhé místo v kapse.

VPS Novabrik Polička – Bombarďáci Větřní 6:0 (3:0). Branky: 27., 34. a 40. V. Král, 7. Netolický, 9. Jílek, 18. Navrátil. Rozhodčí: Hamrník – Půček. ŽK: 0:1. Chyby: 5:2.

Zápas se odehrál plně v poličské režii. Novabriku se povedl nástup, rychle vstřelil tři góly a soupeři nedal nejmenší naději. Bombarďáci, věrni svému názvu, se pokoušeli hlavně o střelbu dálky, ta však nebyla nebezpečná. Naopak Polička mohla ještě další góly přidat.

VPS Novabrik Polička – SF Trivel Klatovy 5:2 (4:1). Branky: 4. Jiří Mužík, 8. T. Švec, 12. Netolický, 15. Chmelík, 30. Jílek – 10. Kočí, 26. Petrželka. Rozhodčí: Půček – Tománek. ŽK 2:0. Chyby: 6:0.

Utkání mělo podobný vývoj jako to předchozí. Hráčům Poličky se znovu vydařil začátek a šli záhy do vedení, které si hlídali. Klatovy sice „kousaly" a dvakrát se přiblížily na rozdíl dvou branek, ale na nic dalšími nestačily. Když dal Jílek v polovině druhého poločasu pátý gól, bylo rozhodnuto.

František Švec, trenér VPS Novabrik: Bylo to hodně povedený turnaj, až podezřele se nám všechno dařilo. Je otázka, zda jsme skutečně zahráli tak dobře, nebo nám to soupeři výrazně usnadnili. Měl jsem trochu obavy, zda po prvním jasně vyhraném zápase nebudou kluci až příliš namlsaní, ale i druhé utkání proti Klatovům bylo velmi dobré. Byl to zajímavý a pohledný duel, soupeř byl dopředu nebezpečný, ale my si vedení kontrolovali. Líbila se mi naše defenziva, která už několik turnajů funguje podle představ, ale tentokrát i útočná hra. Prosazovali jsme se nejenom z brejků, což je nám vlastní, ale i kombinačními akcemi do postavené obrany a to mě hodně potěšilo. Čekají nás ještě dva turnaje základní části. Pohled na tabulku je velice příjemný, ale teď nastoupíme proti top týmům a nebude lehké umístění udržet. V každém případě bychom však rádi zůstali v nejlepší čtyřce, abychom měli výhodu pro play off.

Sestava Poličky: Slaný – Červený, Netolický, T. Švec, Jílek – V. Král, Chmelík, Navrátil, Jiří Mužík.

Předposlední turnaj základní části odehrají Poličští v sobotu 19. ledna ve Slavičíně a změří tam svoje síly s pořádajícím Jerevanem a Zlínem.

Celostátní liga – další výsledky 9. turnaje: SICO Jilemnice – Adria Nový Bor 2:4 a Chemcomex Praha 1:2, J.K. Trans Varnsdorf – Chemcomex Praha 2:5 a Adria Nový Bor 2:3, Bomby k tyči Vamberk – SF Trivel Klatovy 4:5 a Bombarďáci Větřní 1:3, FC Gioia Brno – Jerevan Slavičín 6:4 a SMR Plus Zlín 4:3.

Pořadí: 1. Chemcomex Praha (47 bodů), 2. Polička (30), 3. Slavičín (26), 4. Klatovy (26), 5. Jilemnice (26), 6. Brno (25), 7. Zlín (22), 8. Větřní (20), 9. Nový Bor (16), 10. Vamberk (10), 11. Varnsdorf (6).