Soutěžilo se ve dvou kategoriích, FT1 a Classics, k tomu navíc přibylo zápolení vetaránů, kteří bojovali o český pohár.

Seriál měl celkem sedm podniků a čest uspořádat ten závěrečný a finálový připadl svitavskému Automotoklubu. Ten přivítal vyznavače tohoto odvětví ve svém areálu Cihelna, kde našel flat track svůj domov a v posledních letech se tu pravidelně konají důležitá klání.

Velký náboj poslednímu závodu dodala skutečnost, že ani v jedné třídě ještě nebylo rozhodnuto o držitelích titulů mistrů republiky a ti jezdci, kteří si na ně mysleli, museli na svitavské dráze skutečně zazářit.

Největší boje se očekávaly v hlavní kategorii FT1. V závodu nakonec po dramatických rozjížďkách zvítězil rakouský zástupce Hanson Schruf před Romanem Janošťákem z Prahy a Pavlem Balšínkem (Syrovice). A právě posledně jmenovaný si po součtu výsledků z celé sezony zajistil titul šampióna.

Ani v kategorii Classics nebyl svitavský vítěz totožný s novým českým mistrem. Na nejvyšší ze stupňů vítězů vystoupil Petr Mrázek, jako druhý dojel brněnský Michal Špaček a na třetím místě byl v cíli klasifikován Michal Hloušek z Rudíkova. A právě tento bronzový muž závodu byl tím, komu připadla mistrovská koruna.

Mezi veterány se nadmíru dařilo pardubickým jezdcům. Ve Svitavách zvítězil Jiří Kozák a oslavil i celkový úspěch, když se stal držitelem českého poháru. Na „bednu" ho doprovodili stříbrný Bořek Šimůnek a třetí František Chvojka.

Závody se sice neobešly bez pádů, ale k vážnějšímu zranění naštěstí nedošlo. Na závěr se odehrálo neoficiální vyhlášení mistrů republiky.

(eh, rh)