Papírové předpoklady říkají, že by si měli dojet do Jindřichova Hradce pro postup. Bylo by obrovskou senzací, kdyby tomu snad bylo jinak, ale zápas to může být zajímavější, než to na první pohled vyhlíží.

Vždyť jindřichohradečtí Lions sváděli do minulé sezony bitvy se svitavskými Dekstone Tury v nejvyšší soutěži.

Uplynulý ročník jim fatálně nevyšel a „korunovali“ ho sestupem po prohrané prolínačce s Královskými Sokoly, ovšem nyní se netají úmyslem se do NBL vrátit. V základní skupině první ligy pro to dělají maximum, mají za sebou třináct kol a ve všech třinácti vyhráli, a to v průměru o třicet bodů!

Navíc jejich soupiska je rozhodně pozoruhodná. Jména jako Stanislav Zuzák či Jan Tomanec měla zvuk i v nejvyšší lize, přidejme například exsvitavského Martina Baštu nebo výtečného amerického střelce Terella Lipkinse. Tohle je výběr, který chce Tury určitě potrápit, však také Lions tuto pohárovou bitvu pro sebe označili za utkání roku.

„Naším letošním pohárovým cílem je pokusit se vybojovat účast na Final Four. Zatím jsme ale teprve před osmifinálovým měřením sil a v něm nás nečeká snadný soupeř. Domácí soupiska budí respekt, je složená z mnoha hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. K utkání musíme přistoupit s maximální koncentrací a diktovat jeho tempo,“ nabízí jasný recept trenér Turů Lubomír Růžička.

„Očekávám, že zápas nebude jednoduchý. Víme, že Jindřichův Hradec má kvalitní tým a bude v plné sestavě. Pokud však utkání nepodceníme a budeme hrát naši hru, tak ho určitě zvládneme,“ je přesvědčen pivot Šimon Puršl.

Pohárový duel Jindřichův Hradec – Svitavy startuje ve středu v 18 hodin.