Po semifinálovém vyřazení s Nymburkem čekali Dekstone Tuři na soupeře do série o bronz a tím se oproti očekávání staly Pardubice. Ty sice měly, ostatně jako každý rok, finálové ambice, ovšem play off je opět nezastihlo v optimální pohodě.

Vždyť už ze čtvrtfinále prošly přes Ústí nad Labem se štěstím a v semifinále jim výborně hrající Opava vystavila ráznou stopku 1:4 na utkání.

Takže je tu východočeské derby jako „malý“ vrchol sezony. Komu zbyly síly, kdo najde více motivace, jak na tom který z rivalů bude na konci náročné sezony po zdravotní stránce? To jsou faktory, které budou klíčové.

Pro fanoušky je asi svým způsobem dobře, že se v obvykle nepříliš populárním boji o třetí místo setkávají krajští rivalové, náboj by jejich vzájemnému měření sil rozhodně chybět neměl.

Oproti původně stanoveným termínům došlo k uspíšení celé série.

První utkání se hraje ve středu 16. května od 18:15 v Pardubicích na Dašické, ve svitavské hale Na Střelnici se bude hrát v neděli 20. května od 17:15. Případný třetí rozhodující duel by hostily znovu Pardubice v úterý 22. května.