A to bez naprosto ohledu na to, zda bude svitavský tým v jednom či dvou případech stále oslabený, nebo ne.

V honbě za postupem do skupiny A1 stojí před Svitavami úkol „povinného“ vítězství, což lze napsat i bez uvozovek. Ztrátu si prostě absolutně nemohou dovolit.

„Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého,“ varuje rozehrávač Eduard Kotásek. „Jindřichův Hradec je především ofenzivní tým, takže my se musíme soustředit na obranou činnost. Pozor si musíme dát na nejlepšího střelce soupeře Upchurche. Pokud ale chceme postoupit do skupiny A1, musíme utkání zvládnout a připsat si další výhru,“ říká svitavský mladík.

Domácí zažívají krušnou sezonu, v osmnácti utkáních zapisovali jen porážky a krčí se na chvostu pořadí. V průměru inkasují 97 bodů (!) na zápas a vzhledem ke střeleckým schopnostem Turů by si tuto bilanci moc polepšit neměli. Jakékoli podcenění však není na místě, za to by je třeba zmíněný Upchurch (průměr přes 20 bodů na utkání) mohl zle vytrestat.

Duel začne v sobotu 27. ledna v 18 hodin.

Aktuálně se na deseti vítězstvích mezi čtvrtým a sedmým místem porovnaly celky Kolína, Děčína, Ústí nad Labem a Svitav, devět výher má osmé Olomoucko. Přičemž Děčín a Kolín mají o jedno odehrané utkání více. Los je k Turům více než přívětivý, mají před sebou souboje se soupeři ze spodní části tabulky, tohle by prostě mělo klapnout. Pokud by se do horní šestky nedostali, šlo by o značné rozčarování.

Zbývající program celků bojujících o skupinu A1 – Kolín: Nymburk (d), Opava (d), Pardubice (d). Děčín: Ústí nad Labem (d), Jindřichův Hradec (v), Ostrava (d). Ústí nad Labem: USK Praha (d), Děčín (v), Nymburk (d), Opava (v). Svitavy: Jindřichův Hradec (v), Olomoucko (d), Ostrava (d), USK Praha (v). Olomoucko: Ostrava (v), Pardubice (v), Svitavy (v), Brno (d).