A ty nevyšly medailově naprázdno, o což se postarali reprezentanti AK Moravská Třebová ve štafetě na 4 x 400 metrů. Čtveřice startující ve složení Tomáš Sekanina, Jaroslav Žouželka, Jiří Janků a Luděk Strouhal zaběhla čas 3:28,38 a ten jí stačil na třetí místo a tím pádem bronzovou medaili z republikového šampionátu. To je skvělý úspěch pro moravskotřebovské druholigové atlety.
Čtvrtkařskou štafetu vyhrála s přehledem sestava AK Slavia Praha před AC Domažlice. Moravská Třebová za sebou nechala čtvrté běžce z Karviné.

Nebyla to navíc jediná účast AK Moravská Třebová ve štafetě na MČR, neboť její barvy nescházely ani na startu závodu na 4 x 100 metrů. Čtveřice Jaroslav Žouželka, Michael Havlík, Tomáš Sekanina a Jiří Janků doběhla do cíle v čase 44,23 a díky němu brala velmi pěkné páté místo za vítěznou Slavií Praha, Kladnem, Mostem a Opavou.

Na seniorském šampionátu se představila také Tereza Vytlačilová z Atletiky Polička. Nebylo to pro ni vůbec snadné, jelikož se sotva před pár dny vrátila z mistrovství světa v USA, kde skončila jedenáctá v hodu oštěpem. Právě v této disciplíně zaznamenala i svůj nejlepší výsledek v Ostravě, když si mezi čtrnácti účastnicemi vybojovala pátou příčku za 49,42 m. Mimo toho startovala poličská atletka na 100 metrů překážek, kde časem 15,41 nepostoupila z rozběhu. Do koulařského finále Tereza Vytlačilová nezasáhla.

Rovněž litomyšlský atletický oddíl se prezentoval na vrcholném domácím fóru, a to zásluhou diskaře Vojtěcha Kozáka, jehož nejdelší pokus měřil 57,76 m a to mu stačilo na jedenáctou pozici. Tomáš Kozák měl startovat v kouli, leč ve výsledcích u jeho jména svítilo DNP a soutěže se tudíž nezúčastnil.