Tento závod byl pro mnohé účastníky generálkou na nadcházející mistrovství České republiky. Sešla se tedy solidní konkurence a Tomáš naznačil výbornou formu, protože si vybojoval konečné třetí místo.

Týden nato, tedy minulou sobotu, startoval litomyšlský závodník na mezinárodním mistrovství ČR ve sprinttriatlonu (Ekol Superprestige) v Brně.

Závod MČR se na tratích 0,75 km plavání – 20 km cyklistiky – 5 km běhu konal za poměrně chladného počasí a teplota vody v Brněnské přehradě byla jen okolo šestnácti stupňů. Na startu se sešla velice dobrá sestava bezmála osmdesáti borců z Česka, Maďarska, Polska, Rakouska a Slovenska.

„Start do plavecké části se Tomášovi moc nevyvedl a zpočátku se pohyboval kolem 25. místa. Potom se prokousával startovním polem dopředu a vodu opouštěl jako osmý. Na kole se pohyboval ve druhé asi dvacetičlenné skupině, která jela velmi svižně, když dotahovala vedoucí čtyřčlennou skupinku. Řada závodníků z Tomášovy skupiny nasazené vysoké tempo nevydržela a postupně odpadala. Ostatní však vedoucí čtveřici nakonec dojeli a na závěrečný běh se pustilo společně asi osmnáct závodníků. Tomáš se po celou běžeckou část držel mezi osmým až desátým místem a nakonec obsadil výbornou devátou příčku v cíli," hodnotil vývoj závodu a vydařený výkon svého syna a svěřence trenér Zdeněk Kabrhel.

Mezi závodníky v kategorii do 23 let obsadil Tomáš Kabrhel třetí pozici a byl z toho bronz. Celkově byl mezi Čechy šestý. Závod opanoval olympijský reprezentant Přemysl Švarc.

Nyní čeká na triatlonistu z Litomyšle podnik Evropského poháru v italské Cremoně (9. června). Bude bojovat o účast na mistrovství Evropy do 23 let, které se koná koncem června v nizozemském Holtenu.

(rh, zk)

Tomáš Kabrhel