Program zahajoval parkur hobby do 80 cm na limitovaný čas, kde byli nejúspěšnější Denisa Prokopová a Lucky Illyrius (JK Lanškroun při SZŠ). Jejich odchylka od stanoveného limitu byla pouhých 31 setin sekundy.

Následoval parkur stupně Z také na limitovaný čas. O neuvěřitelné dvě setiny se od něho odchýlila dvojice Lucie Miřejovská – Garocky (JS Mnětice). Tento výkon až do konce nikdo nepřekonal, tudíž zaslouženě zvítězila.

ZLATO A JEŠTĚ BRONZ

Vzápětí přišla na řadu východočeská mistrovská soutěž dětí. Do ní nastoupilo pět dvojic, dvě z nich projely základní kolo parkuru bez trestných bodů. Jako první do rozeskakování nastoupila Kateřina Perthenová v sedle Cher DK (Stáj Perthen) a podařilo se jí parkur překonat rychle a bez chyby. Richard Horáček, který se také pral o zlatou medaili, se s koněm Ramzes Aha (JS AHA Nemojov) nevyhnul jednomu zaváhání. Kateřina se tudíž stala dětskou oblastní mistryní, se svým druhým koněm navíc dosáhla na bronz.

Parkur stupně ZL byl nejobsazenější soutěží celého dne, startovní listina čítala padesát jmen. Parkur s návazným rozeskakováním zajela bezchybně a v nejrychlejším čase Vanda Tmějová na Žillien Taurus Trans (JK Hřebčín Suchá HS). Druhý a třetí byl Filip Tošovský (JPS Vanice) v sedle svých dvou koní Lord Licca a Hádanka Z.

SKVĚLÉ ROZESKAKOVÁNÍ

Oblastní mistrovství juniorů přilákalo třináct startujících a špičku od zbytku pole oddělil základní parkur, který dokončilo šest dvojic bez trestných bodů a postoupilo tak do napínavého rozeskakování. Jako poslední v něm startoval Filip Tošovský a v tu chvíli věděl, že musí překonat výsledek předchozí jezdkyně Anny Šolcové s Grün (JS Mnětice), která zajela bezchybné a rychlé rozeskakování. Filip ale s Hádankou Z nikde nezaváhal a po skvěle zajetém parkuru zaslouženě zvítězil. Anna si si z mistrovství východočeské oblasti odvezla stříbrnou medaili, bronz brala Vladimíra Pechanová a Riva Riva (JS Pastviny Pilníkov).

Vrcholnou soutěží program byl parkur s handicapem L/S. Parkur byl postaven s návazným rozeskakováním a nejlepší výsledek se povedl domácímu Jakubu Petrusovi v sedle Corlensky LK (JK Hřebčín Suchá). Druhá dokončila Nikola Drdlová na Manon 5 (JK Farma pod Lípou), třetí byla Štěpánka Zavoralová a Karen 5 reprezentující JK Hřebčín Suchá.

Skokový program na kolbišti v Suché bude pokračovat 30. září a 1. října dalšími díly oblastního mistrovství, tentokrát pro družstva, seniory a mladé jezdce. (mj, rh)