V jeho průběhu se zúčastnili celkem 19 soutěží a na těchto akcích získali 17 prvních, 19 druhých a 19 třetích míst.

Soutěžní činnost modelářů začala hned na počátku roku, kdy uspořádali tradiční Zimní ligu házedel, která se koná pravidelně dvaatřicet let. Je už pravidlem, že se v ní členové Modelklubu Svitavy umísťují na čelních příčkách a dobře si vedou i začínající soutěžící.

V dubnu a květnu, kdy pomalu začínala modelářská sezona, se Svitavští účastnili několika klání volných modelů v Litomyšli nebo v Chocni.

Zkraje června se na modelářském stadionu Cihelna konalo mistrovství České republiky kategorie F2D, na kterém domácí závodníci smetli konkurenci a obsadili nejvyšší tři místa. Další významnější akcí pořádanou ve svitavském areálu byl přebor Pardubického kraje, kde domácí žáci obsadili kompletní stupně vítězů v kategoriích UŠ a UR20.

Dále určitě stojí za zmínku mistrovství republiky mládeže v Hradci Králové. Svitavští zástupci získali v kategorii UŠ první, třetí a páté místo a v kategorii UR20 třetí a páté.

Na vrcholné akci roku, kterou bylo mistrovství České republiky upoutaných modelů v září v Hradci Králové, do sbírky úspěchů Modelklubu Svitavy přibyly první, třetí a čtvrtí příčka (UŠ), páté, sedmé a osmé místo (UR20) a první, druhá a sedmá pozice v kategorii UR25.

Velice dobře si vedou modeláři ze Svitav v celostátních žebříčcích. V upoutaných modelech v kategorii UŠ je mezi dospělými na čele pořadí Václav Zahálka a třetí je Dalibor Toman. Mezi žáky je ve stejné kategorii první Václav Zahálka ml. a třetí Jiří Popelka. Nelze zapomenout na kategorii Rodeo, kde je mezi žáky v kategorii UR20 Lukáš Vaculík třetím, Jan Kopřiva čtvrtý a Josef Svoboda pátý. Mezi seniory náleží Janu Melíkovi třetí a Josefu Hladkému čtvrtá pozice, když posledně jmenovaný je navíc druhý ve třídě UR25.

Jako každoročně uspořádal Modelklub Svitavy i modelářské soustředění. Odehrálo se v červenci a bylo zaměřeno hlavně na práci s mládeží, stavbu a létání s upoutanými modely. Po týdnu stráveném v Cihelně tak uměl nejeden úplný začátečník slušně ovládat svůj model a od zkušených modelářů pochytil mnoho dalších cenných rad pro svoji zálibu.

Několik let funguje úspěšně také modelářský kroužek, a to v nových prostorách získaných náhradou za zrušený Dům dětí a mládeže. Vede jej předseda klubu Jindřich Samek společně s Josefem Hladkým a poskytují zájemcům z řad mládeže první zkušenosti pomáhají se stavbou modelů. Modelářská činnost rozvíjí všestranně řadu dovedností.

(mw)