Potom vteřinky ubíhají krutě pomalu a pohledy všech se čím dál zoufaleji upírají na světelnou tabuli, proč jde tak pomalu.

Ale dost básnění, podstatná jsou fakta a ta říkají, že svitavští florbalisté vyhráli zápas 26. kola základní části první ligy a tým, který byl v polovině sezony na odpis, si po fantastickém probuzení zahraje ve vyřazovací části

Neuvěřitelné je skutkem!

DLOUHO PODLE PŘEDSTAV

Lepší start proti FBC Start si domácí nemohli ani představit, jelikož je po necelých dvou minutách poslal Kunt do vedení. Soupeři se následně podařilo vyrovnat, ale další průběh patřil Svitavským. Ti ještě do konce první třetiny vedli o dva góly a v polovině utkání o tři, takže vše vypadalo skoro dokonale.

Pravda, zdaleka to neznamená, že by Pražené pouze přihlíželi. Především výtečným zákrokům Skácelíka mohli domácí děkovat, že se hosté nedostali více do hry.

Takto se skóre nadále posouvalo žádaným směrem a když se v čase 50:53 parádně trefil Kunt, zřejmě všichni v hale si řekli: „Je vymalováno, je jasno, je prostě hotovo!"

Co by se také za stavu 6:2 mohlo ještě zlého stát, že…

Třeba to, že Start šest minut před koncem odvolal brankáře a zkusil to v šesti.

A hned začaly se dít věci.

KONEC JAK Z THRILLERU

Z výborně sehrané „přesilovky" šest na pět vytěžili hosté během dvou minut tři góly a když padl jejich pátý z hole Chudiny, scházelo do konce zmíněných 121 vteřin.

To už také každý věděl, že Pelhřimov zvítězil a tím pádem Svitavy potřebují totéž. Několikrát fanoušci zesinali hrůzou a protože domácí florbalisté nedokázali trefit opuštěnou svatyni, bylo na „hororový" zážitek zaděláno.

Florbalový osud však celku FbK přál a za neskutečné zmrtvýchvstání ve druhé polovině soutěže ho odměnil.

„I když jsme se v zápase zase nedokázali vyvarovat hluché pasáže, která mnohé stála pár let života, musím poděkovat všem hráčům za předvedený příkladný týmový výkon. Obrovský dík patří divákům, kteří vytvořili neskutečnou atmosféru. Cíl pro základní část je splněn, ale sezona tím pro nás nekončí," uvedl trenér Martin Karlík.

FbK Svitavy – FBC Start 98 6:5 (3:1, 1:1, 2:3)

Branky: 2 a 51. Kunt, 15. König, 20. Jedlička, 31. Prudil, 48. Šmarda – 11. Piňos, 36. Štercl, 56. Vavro, 58. Haspeklo, 58. Chudina. Rozhodčí: Svrček – Waliczko. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 415. Střely: 41:47.

Svitavy: Skácelík – T. Zach, Musil, J. Karlík, Šmarda – Kunt, Horák, Sauer, König, Kolena, Pakosta, L. Zach, Dvořáček, Jedlička, Richter, Prudil, Říha, Štěpánek, Muselík.

Play off volá. Hurá na Havířov

Od pozdního sobotního večera tedy svitavští prvoligoví florbalisté věděli, že si zahrají ve vyřazovací části své soutěže. Co ale nevěděli, to bylo jméno soupeře pro první kolo, jelikož poslední utkání 26. kola se dohrálo až v neděli večer. Ostrava v něm podlehla Rožnovu pod Radhoštěm a teprve potom byla ligová tabulka definitivně kompletní.

Následoval tradiční výběr soupeřů, což se týkalo sedmých Black Angels a ti zvolili desátou Ostravu.

V tu chvíli bylo jasné, že rivalem Svitav bude Havířov, tedy celek, s nímž mají v tomto ročníku vyrovnanou bilanci. Na jeho palubovce prohráli 4:8, doma zvítězili 7:3.

Série čtvrtfinále se hraje jenom na dva vítězné zápasy. První je na programu 11. března v Havířově, druhý den nato ve svitavské sportovní hale a případný třetí by se hrál na severu Moravy 15. března.

Konečné pořadí 1. ligy po základní části:

1. Ústí nad Labem (57), 2. Znojmo (56), 3. Česká Lípa (48), 4. Královské Vinohrady (47), 5. Hattrick Brno (47), 6. FBC Start 98 (43), 7. Black Angels (42), 8. Havířov (38), 9. Svitavy (33), 10. Ostrava (33), 11. Pelhřimov (32), 12. Rožnov pod Radhoštěm (30), 13. Karlovy Vary (24), 14. Litvínov (16).