Protože ze svých duelů vytěžili jediný bod, nedokázali dno stále opustit.

Na půdě kladenských Kanonýrů se zápas dlouho vyvíjel podle not Svitav, které nastoupily v plné síle a bylo to znát. Hosté vedli 3:0 a 4:2, přestože neproměnili trestné střílení, ovšem soupeř prokázal svoje nedávné extraligové zkušenosti a slepenými góly vyrovnal. V závěru se oba týmy hnaly za výhrou, ale zápas došel až do prodloužení. To se hraje tři na tři, což více svědčilo Kladenským, kteří rozhodli.

„Z naší strany to byl zlepšený výkon po výbuchu v minulém týdnu. V první třetině jsme hráli jednoduše a přesně dodržovali pokyny. Za stavu 3:0 jsme však od toho upustili a začali být zbytečně pasivní. Toho zkušený soupeř využil a vrátil se do zápasu. Třetí třetina byla z naší strany opět dobrá. Bod bereme, zápas rozhodla naše neproměněná přesilovka, kdy se rozchytal brankář domácích a stal se v závěru rozhodujícím faktorem,“ okomentoval utkání kouč Svitav Ladislav Štancl.

Do dohrávky proti Vinohradům vyrukoval tým FbK v oslabeném složení, přesto se rval o body. Bohužel ale marně. Soupeř zkraje třetí části otočil výsledek na 4:5, přesto se domácí ještě dostali do tlaku, ale i vinou nevyužité početní výhody vyrovnat nedokázali. Při hře bez brankáře zase inkasovali, potom se ještě trefil Říha, jenomže to bylo pouhých osm sekund před sirénou a na všechno již bylo pozdě.

„Myslím, že bychom si za výkon alespoň bod zasloužili. Na to, že měly oba celky v nohách sobotní večerní zápas, se hrálo v poměrně vysokém tempu. Pro nás je důležité, abychom výkony z tohoto víkendu dokázali zopakovat v dalších zápasech s tím, že se vyvarujeme individuálních a taktických chyb, které nás stály alespoň bodík,“ uvedl trenér Štancl.

Svitavy zůstávají čtrnácté (15 bodů), třináctý Pelhřimov má jenom o bod více. Zlikvidovat tuto ztrátu se pokusí v sobotním domácím utkání proti šestému Startu 98 (19:00).

1. LIGA:

Kanonýři Kladno – FbK TJ Svitavy 5:4 PP (0:2, 2:1, 2:1 – 1:0). Branky: 26. a 61. Fořt, 34. Louvar, 53. Přívara, 54. Sachr, 61. Fořt – 11. Musil, 18. Savický, 23. Sauer, 52. Prudil.

FbK TJ Svitavy – Sokol Královské Vinohrady 5:6 (2:2, 2:1, 1:3). Branky: 5. a 38. Kolena, 19. a 60. Říha, 39. T. Zach – 41. a 46. Hartman, 3. Záň, 14. Rychetník, 33. Stuchlík, 60. Jelínek. (rh, dč)