ATLETIKA. Svitavský stýpl. Závod na 3000 metrů překážek je krajským přeborem v této disciplíně a součástí seriálu Iscarex Cup 2014. Pořádá ho oddíl atletiky TJ Svitavy ve čtvrtek na Svitavském stadionu. Začátek je od 10:15 (muži), následovat bude postupně dorost, žactvo, junioři a na závěr ženy.

PLOCHÁ DRÁHA. Přebor ČR jednotlivců. Poprvé v letošním roce ožije plochodrážní stadion ve svitavské Cihelně. O premiéru se postará jeden ze závodů českého přeboru jednotlivců a svitavští pořadatelé pevně doufají, že se k nim sjede co nejpočetnější pole startujících. Ideálem by bylo šestnáct a tedy plných dvacet rozjížděk. První bude odstartována ve 14 hodin.

HOKEJBAL. 2. národní liga. Svitavští hokejbalisté si předehrají další mistrovské utkání, když na svém hřišti v Lačnově hostí Hronov. První vhazování tam padne úderem 16. hodiny.

TURISTIKA. Chornický vandr. Pochod kolem Chornic s trasami 8, 16 a 25 kilometrů pořádá Tělovýchovná jednota Sokol. Zváni jsou turisté všech generací, prezence účastníků bude na fotbalovém hřišti od 8:30.

IN-LINE HOKEJ. 1. liga. Další kolo mistrovské soutěže přináší okresní derby. IHC Litomyšl přivítá od 17:00 na zimním stadionu IHC Spartak Polička.