Vždyť jak jinak charakterizovat jeho výkony?

V zimě si v kategorii M65 přivezl tři cenné kovy z halového mistrovství světa v Tegu, a to včetně titulu světového šampióna ve skoku o tyči.

A letní vrchol, jímž bylo mistrovství Evropy v dánském Aarhusu? Na jeho hrudi se zaleskly dvě zlaté medaile!

Dvanáct mužů se mezi „pětašedesátníky“ prezentovalo v tyčkařském sektoru. Ivo Strnad s pokusy na nižších výškách tradičně šetřil. Zahájil „zajišťovákem“ na 310 cm, potom druhým pokusem zdolal 330 a ukázalo se, že to byl „zlatý“ pokus. Nato ještě neúspěšně zkusil 350, ale to už mu nevadilo, věděl, že titul je doma. Fin Jarmo Lipasti totiž 330 nepřekonal a musel se spokojit se stříbrem. Třetí místo bral Ital Francesco Rappo (310).

Den po triumfu v tyči nastoupil Ivo Strnad k finálovému běhu na 100 metrů překážek. Z rozběhu postupoval třetím časem (17,60), finále mu ovšem vyšlo náramně. Svůj čas zlepšil skoro o osm desetin (16,81) a suverénně nechal za svými zády veškerou konkurenci. Druhý Němec Peter Pach zaostal za borcem z Litomyšle o více než půl vteřiny (17,38), bronzový byl Sylwester Lorenz z Polska (17,75).

Vystoupení v Aarhusu zakončil Strnad ve skoku vysokém, kde se podělil s Finem Sundellem o čtvrtou pozici.

Domů se tak vrací se dvěma evropskými tituly, nadto dosaženými ve velmi dobře obsazeném startovním poli.

„Samozřejmě jsem naprosto spokojen,“ vzkázal z Dánska Ivo Strnad, jenž si na překážkách dovolil proběhnout cílem s rukama nad hlavou. „Věděl jsem vlastně od čtvrté překážky, že mám soupeře za sebou,“ usmál se dvojnásobný mistr Evropy.