Pavel Pešek obhajoval na tomto podniku bronzové umístění z loňského roku, což se mu povedlo dokonale. Po plavání byl na 13. místě, na kole svoji pozici sice vylepšil, jenže časové manko na špici závodu zůstávalo výrazné. Běh je ale silnou stránkou Pavla Peška, což se potvrdilo.

„Po prvním sedmikilometrovém okruhu se mi podařilo ztrátu smazat na kontakt se soupeřem na třetím místě, do druhého kola jsem nasazené tempo držel a snažil se vypracovat si náskok. Byl to sice risk, ale vyplatilo se to. Přestože jsme v posledním běžeckém kole trpěl a zpomaloval, tak ostatní běžci se na mě nedotáhli,“ popsal triatlonista svoje úsilí, které bylo korunováno sladkou odměnou. V absolutním pořadí obsadil Pavel Pešek v čase 4:45:18 hod. třetí místo a ve své věkové kategorii byl druhý.

Vytáhl se i další litomyšlský reprezentant Roman Pittner, který byl čtrnáctý absolutně a stejně jako jeho týmový kolega stříbrný ve své kategorii (5:31:22). „Euforie z umístění převálcovala nespokojenost s běžeckým výkonem, bednu jsem v žádném případě nečekal,“ glosoval závod Pittner.

Dekstone Tuři Svitavy vs. Istanbul BBSK.
O pětadvacet. Porážka to je pro Tury až příliš krutá