„Pro mne to znamená prozatím nejúspěšnější rok vůbec. Několik úspěchů jsem si připsal mezi špičkou na české bowlingové scéně a také na největším turnaji na Slovensku. Díky tomu jsem byl nominován do širšího výběru reprezentace, takže s přípravou na další akce sezony nezahálím,“ pochlubil se mladý hráč, který je členem pardubického extraligového klubu Bowlingzone.

MISTROVSTVÍ ČR ABL

Turnaj družstev a jednotlivců se odehrál v herně Bowlingzone v Pardubicích. První den patřil soutěži týmů. S týmem Agrometall vybojoval Denis Kinc třetí místo, jeho průměr byl 216,33 z devíti her. Zvítězil pražský celek Rigor Mortis.

„Druhý soutěžní den se bojovalo o titul mistra ČR ABL, kde jsem na domácí půdě po roce obhajoval prvenství. Po prvních šesti kvalifikačních hrách jsem byl třetí z celkového počtu 71 nejlepších hráčů ABL s průměrem 221,17, k čemuž mi nejvíce pomohla pátá hra, ve které jsem zahrál 280 bodů. Po dvou semifinálových hrách 232 a 205 jsem se probojoval na první pozici a měl jsem již zajištěn postup do TOP 4. Tam šlo o dvě postupová místa do superfinále, můj nához 233 však stačil pouze na třetí místo. Více štěstí měli Martin Görg a Ondřej Mlynář, který následně titul vyhrál,“ popisuje Denis Kinc.

„Celý víkend zpětně hodnotím velmi kladně. V týmech jsme mohli jen překvapit, což se i stalo. V jednotlivcích je obhajoba titulu složitější, ale za třetí místo jsem rád a doufám, že mistrovský titul odvezu v nadcházející sezoně,“ dodal Kinc.

BNC MASTERS 2018

Prestižní turnaj v Bratislavě Kinc o rok dříve vyhrál, ale tentokrát mu kvalifikace ve velice silné konkurenci nevyšla a obsadil v ní až 25. místo s průměrem 205,33.

Znamenalo to však postup do čtvrtfinále, kde se utkalo nejlepších 32 hráčů a tam se mu začalo dařit. Po úspěšné sérii her 223, 267 a 254 poskočil se součtem 744 na druhé místo. „Ve vyřazovacích bojích jsem podlehl úřadujícímu mistru Evropy Jaroslavu Lorencovi 224:227. Rozdíl dvou kuželek pro mě znamenal třetí místo,“ připomněl Denic Kinc srdnatý boj s evropským šampiónem, jenž celý turnaj vyhrál.

MČR JEDNOTLIVCŮ ČBA

Vrchol domácí bowlingové sezony se odehrával v Pardubicích. Do této soutěže postupovali nejlepší hráči, kteří si vybojovali postup z kvalifikačních turnajů či přes kvalifikace jednotlivých regionů. Představilo se tam 46 mužů a 18 žen, kteří bojovali o stupně nejvyšší.

Nejlepším hráčem prvního hracího dne byl Jaroslav Lorenc, který nahrál 1434 bodů, což je průměr 239 kuželek na hru. Druhý skončil Denis Kinc s 1335 body (222,5) a třetí Tomáš Plechata s 1326 body (221,0).

Po kvalifikaci, která přinesla spoustu zvratů i emocí, se po dvanácti hrách probojovala osmička mužů do bojů o cenné kovy. Čekaly je vyřazovací boje hrané na dvě vítězství. Prvním soupeřem Denise Kince byl pražský hráč Roman Erben, kterého porazil 2:0 a postup do dalších bojů byl na světě.

„V dalším kole jsem hrál s Tomášem Plechatou. Hry 206:236 a 175:213 znamenaly moji porážku a třetí příčku na mistrovství republiky,“ uvedl Denis Kinc. V boji o zlato zvítězil Jaroslav Lorenc.

MČR DRUŽSTEV

Na bowlingovém centru Šantovka Olomouc probíhaly zápasy o titul mistra České republiky v soutěži tříčlenných družstvech. Tohoto mistrovství se zúčastnilo osmnáct nejlepších týmu a hrálo se systémem každý s každým. Po prvním hracím dnu a osmi zápasech se tým Bowlingzone B nacházel na dělené čtvrté pozici, v hodnocení jednotlivců byl bowler ze Svitav druhý.

Další den pokračovaly souboje devíti zápasy a poslední dvě hry byly velmi napínavé. Rozdíly mezi první a pátou pozicí byly nepatrné.

„Předposlední duel našemu týmu nevyšel podle představ, po prohře 1:4 bylo pravděpodobné, že na titul nedosáhneme. Stříbro a bronz však byly stále ve hře. Celý tým se semkl a poslední zápas s domácím týmem BO Šantovka, dostal pod kontrolu. To znamenalo výhru 4:1 a celkové třetí místo v extralize. Druhé místo vybojoval celek Expert King Pins z Prahy a titul získali a hráči BC Benedikt Most. S průměrem 208,47 jsem obsadil i třetí místo v žebříčku jednotlivců za Jaroslavem Lorencem a Markem Talpou,“ uvedl Denis Kinc.