Startovala ve dvou kategoriích kumite, a to ippon shobu a shobu sanbon. Ippon shobu je zápas bez chráničů a pouze na dva body, shobu sanbon je boj podle pravidel WKF a nyní již i olympijských pravidel.

Anna Kašparová v ippon shobu soutěžila poprvé a byla to pro ni nová zkušenost. Navzdory tomuto malému „handicapu“ se odvážně postavila všem závodnicím a probojovala se do finálového utkání. V něm bohužel znervózněla, prohrála a získala stříbrnou medaili.

Následně přišlo na řadu kumite podle olympijských pravidel WKF na rozdíl osmi bodů nebo do vypršení časového limitu. „Tady už eliminačními koly postupovala s větší jistotou, podařil se jí také kop, který lze bezesporu označit jako nejlepší akci turnaje. Anička zabodovala přímým kopem na břicho mae geri, kdy soupeřku z Rumunska poslala k zemi.

Ve finále se potkala s Litevkou, rychle získala náskok, jenže soupeřka ho postupně dohnala, a to i vinnou tří kontaktů na naší straně. Anička nakonec prohrála o jediný bod a opět brala stříbro,“ uvedl trenér Jiří Smékal.

Tím skončila „stříbrná“ sobota, neděle byla ve znamení světového poháru. Anna Kašparová soutěžila v kumite juniorek a probojovala se do finále, kde se znovu potkala se stejnou soupeřkou z Litvy, se kterou o den dříve prohrála. Tentokrát bojovala úspěšně a neděle byla ve znamení zlata. (rh, sm)