Svitavy se přitom organizace tohoto seriálu zhostily letos podruhé, jezdecká účast ovšem byla tentokrát slabší než obvykle, protože v hlavní kategorii FT1 nepřijeli účastníci z Itálie, kteří měli na programu finále domácího šampionátu.

Finále ve třídě FT1 se jelo na patnáct kol a vyhrál v něm přesvědčivě rakouský jezdec Hanson Schruf (KTM), loňský mistr republiky, který přitom na jaře ve Svitavách skončil čtvrtý. Druhý dojel Pavol Pučko (KTM) a třetí byl Aleš Exner na motorce stejné značky. Ten v průběhu rozjížděk vyvázl bez úhony z hrozivě vypadajícího pádu.

Mezi devítkou startujících se neztratila ani jediná odvážná žena Yasmina Poppenraiter. Rakouska závodnice vybojovala velmi dobrou čtvrtou příčku.

V kategorii Classics startovalo sedm jezdců. Zvítězil Michal Hloušek (Yamaha), druhý skončil David Havlíček rovněž na Yamaze a třetí byl Petr Mrázek (Harley Davidson).

V kategorie veteránů, která se jela jako český pohár, startovalo šest jezdců. Triumfoval Jiří Slezák (ČZ), druhý dojel Jakub Štěpánek (Jawa) a třetí Stanislav Pavelka (ČZ). Loňský vítěz seriálu František Chvojka z Bohdanče skončil až na čtvrtém místě.

Svitavské závody narušilo i několik pádů, ale všechny se naštěstí obešly bez zranění a tečka za sezonou ploché dráhy a flat tracku v Cihelně byla zdařilá.

Jezdce flat tracku čekají letos ještě dva soutěžní podniky, a sice 10. října v Chabařovicích a 17. října v Divišově. (eh, rh)