Hosté čekali tuhý odpor Svitavských, tak jak něj na bývali zvyklí, jenže ten se nedostavil. I když konečné skóre ještě tak katastrofálně nevypadá, tak zápas se hrál plně v prostějovské režii. Když Ariete potřebovalo, tak zvýšilo obrátky natolik, že domácí hráči jenom přihlíželi.

Bohemilk Tuři Svitavy – Prostějov 67:87

Body: Jones 17, Doaks 16, Barker 14, Teplý 10, Bruinsma 7, Jaroš 4 – Tomanec 16, Palyza 13, Dokoupil 13, Slezák 12, Šteffel 9, Roseboro 7, Novák 7, Marko 5, Peterka 3, Kouřil 3. Rozhodčí: Dolinek, Jeřáb, Blahout. Fauly: 12:20. Pět chyb: 40. Barker (Svitavy). Trestné hody: 20/11 – 13/11. Doskoky: 33:43. Trojky: 4:12. Diváci: 385. Nejlepší hráč zápasu: Tomanec (Prostějov). Vývoj po čtvrtinách: 15:21, 36:45, 47:74.

„Byli jsme úspěšní z venku, uměli jsme si půjčit balon pod koš, po obrátce jsme zlepšili i obranu. Bylo nás víc a bylo otázkou času, kdy domácím dojdou síly," shrnul zápas trenér Choleva, který mohl dát bez obav o výsledek minuty všem hráčům.

Možná, že by snad lehké obavy mohl i mít, pokud by se domácí vyvarovali laciných chyb, přihrávek zahozených do autu a školáckých ztrát, které se železnou pravidelností gumovaly jakoukoli snahu držet kontakt.

„Myslel jsem, že zápas bude dramatičtější, ale stalo se nám to, co v Pardubicích. Soupeř nás udolal díky širší rotaci a nám odcházely síly. Byli jsme špatní na nohách, v obraně jsme nebyli tam, kde jsme měli být, a nestíhali zejména prostějovské střelce na perimetru. Hosté měli úspěšnost trojek přes čtyřicet procent a tomu se těžko odolává. Hosté nás přeskákali a přestříleli, jenom v trojkách byl rozdíl přes dvacet bodů," soukal ze sebe po dalším nezdaru kouč Turů Stanislav Petr.

Domácí zkrátka odehráli před televizními kamerami nevydařené utkání a jejich fanoušci neskrývali z předvedené hry rozpaky. V tabulce zůstávají na devátém místě se ztrátou jedné výhry na aktuálně osmou Ostravu.

K dalšímu zápasu přijede do Svitav netradičně v neděli 7. února v 18 hodin Kolín. Je jasné, že takový výkon jako s Prostějovem nebude stačit ani na Středočechy.