Poslední závod seriálu se uskutečnil v Benátkách u Litomyšle na trati v Jiráskově údolí. A jaký byl?

Pořadatelé z Mňuk Motokros Racing Teamu znovu připravili skvělý podnik. Okruh však dost ztížil páteční déšť, proto nebylo divu, že do prvních tréninkových jízd se nikdo z 96 prezentovaných motokrosařů zrovna moc nehrnul a třídě 50 ccm organizátoři výrazně zkrátili trasu. Ta připomínala plochou dráhu, ale nejmenší motokrosaři si pěkně zazávodili a neměli problémy s průjezdností tratě. Během kvalifikačních jízd se bláto přece jenom trochu rozjezdilo a stav dráhy sliboval zajímavé odpolední závody.

Přihlížející diváci mohli obdivovat jezdecké umění zúčastněných závodníků. Určitě se jim líbil výkon Markéty Ehlové, která v kategorii Hobby suverénně vyhrála obě rozjížďky. Počtvrté tak v letošní sezóně vystoupila na nejvyšší stupeň vítězů. V nejrychlejší kategorii MX1 a MX2 si nic nedarovali v obou jízdách domácí Roman Mňuk a zkušený Michal Votroubek. V cíli byl nakonec vždy lepší Votroubek.

I v ostatních třídách se urputně závodilo a byla jen škoda, že si na poslední závod přeboru nenašlo cestu více motokrosařů. Není bez zajímavosti, že z novopečených přeborníků SMS vyhráli závod v Benátkách jenom tři (Votroubek, Formánek a Ehlová).

Přeborníci SMS Pardubice 2017

50 ccm:
Dominik Čižinský (KTM)
65 ccm:
Jiří Klejšmíd (KTM)
80 ccm:
Daniel Mandys (KTM)
Hobby:
Markéta Ehlová (Yamaha)
Hobby MX1:
Tomáíš Linek (Suzuki)
Hobby MX2:
Adam Slavík (Yamaha)
MX1:
Michal Votroubek (Yamaha)
MX2:
Tomáš Forman (Suzuki)
Veterán I:
Dušan Tichý (Suzuki)
Veterán II:
Václav Formánek (Honda)
Veterán III:
Václav Rais (KTM)

Seriál přeboru SMS obsahoval sedm závodů v Třemošnici, Ledči nad Sázavou, Nové Pace, Opatově, Horním Újezdu, Rudníku a Benátkách u Litomyšle. (vaš, rh)