Soupeři pořádajícího klubu SK 1. FBC byli jednak dlouholetí účastníci této soutěže ligy z Vrchlabí a následně v okresním derby hráči z Lubné, kteří vedou tabulku. Domácí potvrdili v těžkých duelech dobrou novoroční formu.

SK 1. FBC Polička – Špindl Ubals TJ Spartak Vrchlabí 4:4 (1:0, 1:0, 2:4)

Branky: M. Pazdera 2, A. Pazdera, Češka – Nýdrle, Kramer, Havlík, Šafránek.

Začátek byl z obou stran velice opatrný. Až ke konci první třetiny se prosadil pěknou střelou M. Pazdera a vstřelil důležitý gól do šatny. Do druhé části vstoupil lépe domácí celek, když soupeře zatlačil a vytvořil si spoustu brankových příležitostí. Ty ovšem zůstaly nevyužity a na pozoru musel být také gólman Šlosr. Těsně před pauzou zvýšil skóre na 2:0 pro Poličku znovu M. Pazdera.

Poslední třetina nabídla pravou florbalovou přestřelku. Na kontaktní branku soupeře Poličští zareagovali Češkou a A. Pazderou, odskočili na rozdíl tří gólů a zdálo se být rozhodnuto. Vrchlabí však v této pasáži ukázalo svoji kvalitu a dokázalo vyrovnat, když domácí hráči mu to strachem o výsledek a pasivitou dost usnadnili.

TJ Lubná – SK 1. FBC Polička 3:3 (2:2, 0:1, 1:0)

Branky: Kučera, Dohnal, J. Boštík – Kohl, J. Beneš, Blažejovský.

Atraktivní derby se hrálo ve velmi bouřlivé kulise. Rivaly dělilo v tabulce šestnáct bodů, na palubovce to ovšem nebylo znát. Nebyla to žádná vyčkávaná. Začátek vyšel náramně Poličským, nejprve parádně zakončil Kohl a za chvilku poslal pohotově do branky odražený míček Blažejovský. I přesilovou hru Lubné přečkali domácí bez úhony. Poté se však favoritovi podařilo díky Dohnalově důrazu v brankovišti snížit a při hře čtyři na čtyři v 8. minutě J. Boštík vyrovnal na 2:2.

Další průběh, to byla krásná reklama na florbal. Bojovalo se „nahoru – dolů", brankáři Hameder a Vomáčka drželi svoje týmy, až ten lubenský nestačil na nechytatelnou bombu J. Beneše. Vedení Poličky ale vydrželo jen do poloviny třetí třetiny, kdy Lubná opět prokázala, že není v čele tabulky náhodou, a Kučera vyrovnal na 3:3. Obě mužstva chtěla vyhrát, ale dalšího gólu už se skvělí fanoušci nedočkali. Remíza se zdála být asi spravedlivým výsledkem.

Lubná si ve svém druhém duelu na turnaji poradila s Vysokým Mýtem 7:4 (M. Boštík 2, M. Klusoň, Kučera, T. Klusoň, J. Boštík a Lipanský) a udržela vedoucí pozici. Tým FBC Peaksport Litomyšl podruhé v této sezoně ztratil body s posledním Lanškrounem po remíze 5:5 (Pakosta, Krátký, Kaplan, V. Jakubík, Toman). Porazil však Jičín 4:3 (Kaplan, Háp, Šivák, V. Jakubík) a je čtvrtý.

3. liga muži divize IV – pořadí: 1. Lubná (33), 2. Rtyně (32), 3. Sokol Pardubice B (31), 4. Litomyšl (27), 5. Vrchlabí (22), 6. Hradec Králové (21), 7. Letohrad (19), 8. Polička (15), 9. Vysoké Mýto (11), 10. Jičín (8), 11. Lanškroun (4). 

(mč, rh)