Není tedy divu, že se ve Žďáru nad Sázavou rozdělovaly mistrovské medaile a dvě si domů odvezli i reprezentanti SBR TRI Teamu Litomyšl.

„Na trati kola a běhu snad není jediný rovný úsek. Během závodu nastoupáme na cyklistice 1350 výškových metrů a na běhu dalších 300. Letošní na závody skoupá triatlonová sezona avizovala dopředu kvalitní obsazenost tohoto podniku. Taková jména se dlouho na jednom závodu nesešla,“ uvedl litomyšlský závodník Roman Pittner.

On sám se svým výkonem a výsledkem (17. v MČR) spokojen nebyl, zato dva jeho týmoví parťáci se zaskvěli.

Pavel Pešek byl v absolutní klasifikaci osmnáctý (4:28 hod.) a ve své věkové kategorii bral v hodnocení MČR bronz. Roman Sedláček obsadil celkové 96. místo (5:06 hod.), ve své kategorii v rámci šampionátu skončil stříbrný.

Pavel Pešek po cyklistické části.Zdroj: SBR TRI Team Litomyšl

„Na tento závod se vždy nejvíce těším, během svého působení v triatlonu jsem ho nevynechal. Po solidním plavání mi bohužel v prvním cyklistickém okruhu tělo stávkovalo, naštěstí jsem se pak rozjel, ale dostalo se přede mě několik závodníků. Na běhu jsem tak šel hodně do rizika a držel vysoké tempo, ale přesto zásadně netrpěl a stahoval jednoho soupeře za druhým. S celkovým výkonem jsem určitě spokojený,“ pochvaloval si Pavel Pešek.