Druholigoví junioři vstoupili do nového roku jako druhý tým tabulky, když v deseti dosud odehraných zápasech ani jednou neprohráli.

O jejich formě svědčí i jejich poslední předvánoční výsledky. Na turnaji v Českých Budějovicích nejdříve hladce přehráli Písek 6:1 a ani s domácími Štíry neměli žádné slitování, když je deklasovali 15:4. Druhé místo juniorům sluší, rádi by však zaútočili na pozici nejvyšší. Tu ovšem zatím drží velmi kvalitní Pardubice a sesadit je z ní, to bude nadmíru obtížný úkol.

Peaksport ztrácí na favorita skupiny osm bodů, ale má o dva sehrané duely méně. Liga pokračuje 1. února, kdy se Litomyšl střetne právě s Pardubicemi a to bude klíčový bitva.

2. LIGA JUNIOŘI SKUPINA C: 1. Sokol Pardubice (34), 2. Litomyšl (26), 3. Hradec Králové (24), 4. Písek (24), 5. Třebíč (19), 6. Jindřichův Hradec (14), 7. Okříšky (13), 8. Jihlava (11), 9. Havlíčkův Brod (10), 10. České Budějovice (10), 11. Jaroměř (4).

Dorostenci Peaksportu, tak ti nejsou na špici prvoligové tabulky žádnými nováčky. Více než dobře to tam znají už z minulé sezony, kdy nakonec došli do celostátního čtvrtfinále.

Přesto jejich letošní suverenita bere dech. Zatím se představili v deseti utkáních a bylo z toho deset vítězství a většina z nich naprosto přesvědčivá.

Platilo to i před svátky, kdy si litomyšlský celek poradil s Hradcem Králové v pohodě 7:1. Druhé vystoupení pak přineslo nečekanou zápletku, kdy houževnaté Okříšky vedly už 2:0 a teprve tři góly v poslední dvacetiminutovce zachránily Litomyšlským vítězství 3:2 a tím i stoprocentní bilanci v soutěži.

Také mezi dorostenci je hlavním rivalem Peaksportu pardubický Sokol, tady však má přece jen komfortnější pozici než kolegové z juniorky. Vede o pět bodů a utkání má sehráno stejně jako nejvážnější konkurent.

Právě s ním zkříží dorostenci z Litomyšle zbraně na dalším turnaji, který je na pořadu 10. ledna a může dost napovědět o nadějích na triumf. Druhým soupeřem je Náchod.

1. LIGA DOROSTENCI SKUPINA C: 1. Litomyšl (30), 2. Sokol Pardubice (25), 3. Okříšky (21), 4. Náchod (17), 5. Tábor (17), 6. Orlicko-Třebovsko (16), 7. Hradec Králové (16), 8. České Budějovice (16), 9. Třebíč (15), 10. Jihlava (3), 11. Bystřice nad Pernštejnem (0).