Startovala čtveřice týmů, volný los měla pražská Markéta, který přesto zůstala v celkovém vedení a má reálnou naději na konečné vítězství.

Po šestnácti rozjížďkách se z prvenství ve svitavském podniku radovalo družstvo Grepl PDK Mšeno, které posbíralo 34 bodů. Na jeho úspěchu se podíleli Jan Holub (13), Filip Šitera (10), Ondřej Smetana (6) a Michal Klein (5).

Na druhém místě zůstal o sedm bodů zpět celek AK Březolupy/SC Míšeň v sestavě Martin Málek (12), Michael Härtel (9), Martin Gavenda (5) a Patrik Mikel (1).

Na třetí pozici skončil AK Slaný s 24 body na kontě (Roman Čejka 9, Michal Škurla 8, Michal Dudek 5, Petr Babička 2).

Obrovským zklamáním skončil závod pro Pardubice, které mají ve Svitavách v této soutěži svoji domácí dráhu, ale úplně na ní propadly, když s pouhými 17 body obsadily poslední místo (Hynek Štichauer 13, Josef Novák 2, Jaroslav Petrák 2). Závěrečný závod 1. ligy se pojede ve Mšeně, kdy budou mít Pardubice volno a to znamená jistotu poslední pozice i v celkovém hodnocení.

Tímto kláním skončila sportovní sezona 2014 pro AMK Svitavy. Do konce roku se ještě uskluteční několik oblíbených a hojně navštěvovaných motoristických burz (nejbližší tuto neděli od 8 hodin).

(eh, rh)