Pravda, rivaly měli náročné a případným ziskem mohli jenom příjemně překvapit, ovšem vzhledem k vývoji v tabulce je může mrzet, že aspoň v jednom ze zápasů bodově „neukáplo".

1. LIGA

Především v utkání v herně KST Cheb k tomu totiž nebyli vůbec daleko. Hrálo se po celou dobu vyrovnaně, bilance deblů bla 1:1 a poté se skóre posouvalo více méně rovnoměrně na obou stranách. Západočeši ale přece jen získali mírný náskok a ten si podrželi do samotné koncovky. Borovští v konečném účtování doplatili na fakt, že Kowal prohrál všechny svoje dvouhry a jako jediný muž u stolů tudíž vůbec nebodoval.

O den později bojovala Borová proti KT Praha, což je vedoucí celek tabulky a ukázalo se, že na své výsadní pozici není náhodou. Však také jeho dres oblékají osobnosti českého stolního tenisu Milan Orlowski a Jindřich Panský. Na podzim v Borová urvali hráči Sokola remízu 9:9, tentokrát ale neměli proti favoritovi šanci a i když kůži lacino neprodali, tak soupeři měl vývoj pod kontrolou.

Borová je po třinácti odehraných kolech na devátém místě v tabulce se 23 body na kontě.

KST Cheb – Sokol Borová 10:7

Bodovali: Marek 3, Kadlček 2, Vrba 1 a čtyřhra Marek, Kadlček.

KT Praha – Sokol Borová 10:5

Bodovali: Marek 2, Kowal 1, Vrba 1 a čtyřhra Marek, Kadlček.

3. LIGA

Ve třetiligové skupině D podstoupili na úvod nového roku pořádnou stolnětenisovou dřinu hráči Jiskry Litomyšl. Odměnou jim za to byla jedna remíza, což je za dvě osmnáctizápasové šichty poměrně málo.

První z těchto maratónů sehráli Litomyšlští v Tišnově a o tom, jak napínavé to bylo utkání, svědčí počet získaných setů (35:33) a míčků (617:613). Že si z tohoto duelu odvezou cenné dva body, o tom se částečně rozhodlo hned na začátku, neboť Jiskra získala na svoji stranu oba debly a to bývá v jejím podání velice řídký jev. V singlech tahali lehce za delší konec domácí, z pěti závěrečných vyhráli čtyři a zachránili remízu.

Trocha štěstí a pevnější ruka v rozhodujících setech chyběla stolním tenistům Jiskry, aby si odvezli body z herny druhého družstva tabulky ze Znojma. Přišlo to hodně k vzteku, jelikož hosté byli lepší na sety i na míčky, ale co to bylo platné, když ztratili všech pět pětisetových klání a právě v nich se lámal chleba. Smolařem dne byl Rohlík, který padl v páté sadě hned dvakrát. Vytáhl se naopak stoprocentní Šesták a v pořadí úspěšnosti singlů je v rámci třetiligové soutěže v TOP 10.

Litomyšl nyní v tabulce skupiny D klesla na pátou příčku (27).

TTC Koral Tišnov – Jiskra Litomyšl 9:9

Bodovali: Šesták 3, Rohlík 2, Táborský 1, Křepelka 1 a čtyřhry Rohlík, Křepelka a Táborský, Šesták.

KST Sokol Znojmo-Orel Únanov – Jiskra Litomyšl 10:8

Bodovali: Šesták 4, Táborský 2, Rohlík 1 a čtyřhra Rohlík, Křepelka.