Polička se posunula do čela tabulky, neboť jí přibyly ještě tři body z úvodního turnaje. Střetnutí proti Brnu tehdy sice prohrála, leč kvůli administrativní chybě soupeře bylo kontumováno v její prospěch a na kontě má tedy šestnáct bodů.

FK Adria Nový Bor – VPS Novabrik Polička 2:3 (2:1)

Branky: 10. Caizl, 20. Slavík – 2. a 40. Mužík, 31. Netolický. Rozhodčí: Syrůček – Prinz. Chyby: 3:7.

Novabrik šel brzy do vedení, ale jakoby mu to spíše uškodilo. Bojovný soupeř po standardní situaci vyrovnal a v závěru poločasu vymetl Slavík z trestného kopu šibenici, když Poličští předtím zbytečně chybovali v rozehrávce. Ve druhé půli Novabrik přidal na aktivitě a dočkal se vyrovnání po akci Navrátila. Potom už zápas spíše směřoval k dělbě bodů, ale v poslední minutě si na střed hřiště seběhl od lajny Mužík a přesnou střelou rozhodl. „Bylo to remízové utkání, které jsme na konci šťastně strhli na svoji stranu. Nebylo to vůbec jednoduché, výhry si ceníme," řekl k utkání trenér František Švec.

SK SICO Jilemnice – VPS Novabrik Polička 1:2 (0:1)

Branky: 40. Urbanec – 10. Navrátil, 35. Stejskal. Rozhodčí: Syrůček – Prinz. ŽK: 0:1. Chyby: 6:11.

Druhé střetnutí nebylo z poličského pohledu herně vůbec vydařené. A to přesto, že soupeř byl oslabený a po deseti minutách otevřel Navrátil účet – 0:1. „Místo uklidnění jsme se začali předhánět ve ztrátách míče a chybách v rozehrávce, sami jsme domácím nabízeli šance, které k našemu štěstí zůstaly bez využití. Když už jsme ve druhém poločase trochu zpřesnili hru, tak jsme zase začali vyrábět z veterána Šenolda v jilemnické svatyni hrdinu zápasu. Právě on však nakonec vyrobil kiks při rozehrávce a namazal nám na druhý gól. V samotném závěru, který byl dost hektický, jsme udělali šestý faul a domácí z devítky snížili," popisuje František Švec, který byl daleko více spokojen s výsledky a šestibodovým ziskem než s předvedenou hrou, protože ta zůstala za jeho očekáváním.

Polička: Slaný – Jílek, Vondra, Netolický – Navrátil, Mužík, Stejskal, Kovář ml.

Další výsledky – 5. – 6. kolo: Bombarďáci Větřní – GIOIA B2Balance Brno 1:4 a SMR Plus Zlín 2:4, Chemcomex Praha – SMR Plus Zlín 2:1 a GIOIA B2Balance Brno 1:2, FC Družba Vysoké Mýto – SK SICO Jilemnice 5:2 a FK Adria Nový Bor 2:3.

Čtvrtý turnaj celostátní ligy se bude hrát v sobotu 6. prosince v Poličce. Na pořadu budou od 16 hodin celkem čtyři duely, Polička odehraje druhý (Zlín) a čtvrtý (Vysoké Mýto) v pořadí.