Před osmi nejlepšími účastníky soutěže stojí nyní výzva v podobě čtvrtfinálových sérií a teprve jejich výsledky určí, pro koho bude sezona úspěšná a kdo se bude vyrovnávat se zklamáním.

Celek VPS Novabrik Polička coby obhájce mistrovského titulu si postup do play off zajistil s přehledem, byť do sezony vstupoval po obměně v kádru a jeho doplnění hráči ze Sádku trochu s otazníkem.

Nakonec je druhé místo za nedostižným a neporaženým Chemcomexem Praha výborným výsledkem, ale sami poličští sáloví fotbalisté dobře vědí, že je nemůže jakkoli ukolébat a přivést k lehkomyslnosti.

Rozdíly mezi soupeři byly totiž minimální a čtvrtfinálový soupeř z Jilemnice patří mezi velmi nepříjemné, s nimiž Polička tradičně těžce zápolí a v základní části mu nedala ani jeden gól.

Systém play off letos dospěl asi k nejspravedli­vějšímu modelu na dva vítězné zápasy, který nejlépe ukáže, který z týmů je na tom lépe po herní, fyzické i psychické stránce.

„Uvidíme, jak si naši mladí hráči poradí s náročností play off, ale věřím, že to s pomocí těch zkušenějších zvládnou. Rád bych pozval fanoušky na sobotní první zápas, protože jejich podporu budeme potřebovat," řekl trenér František Švec.

Úvodní čtvrtfinále VPS Novabrik Polička – SICO Jilemnice se hraje v sobotu od 16 hodin.