Pro psychickou pohodu před únorovým play off by to bylo nepochybně velice příjemné.

Aby zůstali na prvním místě, musí poličští sáloví fotbalisté zvládnout pokud možno vítězně čtyři zbývající zápasy. Jejich náskok na další celky není kdovíjaký. Druhé Brno je pouze o bod zpět (24), a to jen vinou kontumací úvodních dvou utkáních kvůli administrativnímu pochybení. V kontaktu jsou i třetí Chemcomex Praha (22) a čtvrtý Zlín (21). Tato čtveřice výrazně odskočila konkurentům (Nový Bor 9, Vysoké Mýto 8, Větřní 6, Jilemnice 3), je tedy zřejmé, odkud se budou rekrutovat favorité pro čtvrtfinálové sé­rie.

Na prognózy je však ještě čas, nyní je třeba dohrát základní část ligy.

Pakliže chtějí Poličští pomýšlet na premiérové prvenství v dlouhodobé tabulce, tak nejprve potřebují naplno bodovat v sobotním šestému turnaji, ke kterému cestují do Vysokého Mýta. Za soupeře tam budou mít Jilemnici (18.00) a Nový Bor (20.00), tedy celky, s nimiž by si měli podle předpokladů poradit.

Současně budou sledovat výsledky druhého víkendového turnaje v Brně, kde se jejich rivalové (Chemcomex, Zlín, Brno) „pobijí" navzájem.

Základní fáze soutěže vyvrcholí za čtrnáct dnů v sobotu 24. ledna, kdy na VPS Novabrik čeká velmi náročný turnaj ve Zlíně. Tam poměří svoje síly s domácím družstvem a Brnem. Ať už však nakonec půjde do čtvrtfinále z jakékoli pozice, nebude se moci zříci často ošidné role zřejmého favorita.