Pořadatelé se již dohodli na podobě seriálu Orion Shiva KTM Cup.

Ročník 2014 by měl začít hned po Novém roce, má to nicméně jednu zásadní a zcela logickou podmínku v podobě příznivých sněhových podmínek. Na ty to upřímně řečeno v současné době sice zrovna nevypadá, ale do startu mistrovství ještě nějaký čas zbývá a všechno se tak může v dobré obrátit.

V kalendáři je celkem sedm zastavení a jedno z nich také v našem regionu. Poprvé v historii by se mělo závodit v této disciplíně v Horním Újezdu u Litomyšle, a sice v tamním motokrosovém areálu v Cikově. Termín byl určen na 19. ledna.

Kromě toho by se závodníci se svými lyžaři měli představit v Klášterci nad Orlicí (5. ledna), Želči u Tábora (11. ledna), Letohradu (25. ledna), Martinicích v Krkonoších (2. února), Horním Městě u Rýmařova (8. února) a Dobřanech v Orlických horách (15. února). Jestli se ovšem podaří odjet všechny plánované podniky a zda to bude ve stanovených termínech, to je v tuto chvíli ve hvězdách.

Organizátoři seriálu nyní připravují nominaci jezdců a jejich lyžařů. Mistrovský primát budou obhajovat úřadující šampióni Josef Mňuk a Filip Langer. Divákům se na tratích představí rovněž další známí jezdci, kteří tvoří širokou domácí motoskijöringo­vou elitu.

Pojede se podle stejného systému, který se osvědčil v minulé sezoně, tedy s kvalifikačními rozjížďkami, které vyvrcholí hlavní finálovou jízdou pro deset nejlepších dvojic.

(vaš, rh)