Jejím stabilním členem je i Lukáš Kolouch ze Slovanu Moravská Třebová, který podává kvalitní výkony na vysoké úrovni.

První ostrý start roku na FIS závodech v německém Altenseelbachu proměnil v nejsilnější konkurenci v páté místo ve slalomu a šesté v obřím slalomu.

Následně se travní lyžaři přesunuli do italského Ravascletta, kde byl na programu úvodní díl letošního světového poháru. V obou sprintslalomech kralovali domácí závodníci Gritti resp. Cerentin, Kolouch si připsal body do klasifikace za desátou a jedenáctou pozici.

Ve švýcarském Bömmeli, kde se konal další podnik FIS, měl Kolouch smůlu v superkombinaci poté, co na značně rozmoklé trati po dobře zajetém super-G nezvládl nástrahy slalomu, nedokončil ho a jen přihlížel prvenství Itala Fraua. Skvěle se naopak prezentoval ve slalomu, kde dojel v prvním kole pátý a ve druhém toto umístění udržel, když na bronzový post reprezentačního kolegy Jana Němce ztratil necelou půlsekundu. I tentokrát zvítězil Frau.

V obřím slalomu přidal moravskotřebovský lyžař pěknou šestou příčku opět s malou ztrátou na nejlepší a podtrhl zdařilé vystoupení českých závodníků v této disciplíně (2. Štěpánek, 4. Němec). Těsně vyhrál Švýcar Portmann.

O tomto víkendu pokračuje světový pohár travních lyžařů ve švýcarském Marbachu, kde se bude bojovat o další body v obřím slalomu a super-G.

(rh)