O vyrovnanosti utkání svědčí střely na branky a také konečný výsledek. Letohrad v průběhu zápasu musel vždy dotahovat jednogólovou ztrátu, nakonec prohrál velmi těsně 3:4.

Už od první minuty zápasu si oba týmy vytvářely nadějné příležitosti ke skórování. V páté minutě gólman hostů těsně vyrazil střelu Rozlílka mimo branku a následně se do protiútoku rozběhl s míčkem Šimek. Jeho střela v brance sice neskončila, ale následná dorážka Förstla už ano – 0:1.

Letohrad na srovnání nečekal dlouho. Jan Bečka vybojoval v rohu u mantinelu míček a přihrál ho mezi kruhy osamocenému Macháčkovi. Ten měl dostatek času na rozmyšlení a nemýlil se, přesná střela do šibenice zapadla za Stárkova záda – 1:1.

Pardubice dokázaly porazit Letohrad. Stále útočí na první pozici.Pardubice dokázaly porazit Letohrad. Stále útočí na první pozici.Zdroj: Petra Marková

Do konce první třetiny už žádná branka nepadla a hráči šli do kabin za vyrovnaného stavu.

Ve druhé třetině se způsob hry nezměnil a stále bylo k vidění vyrovnané utkání. Ve 23. minutě se po zakázaném uvolnění vhazovalo v obranném pásmu Jelenů. Pardubický Licek vyhrál buly na Romana Krejčího, který dělovkou propálil Nováka – 1:2.

Odpověď na tento gól byla opět rychlá. A podobně jako u gólu Pardubic padl tento gól z vyhraného buly. Bureš míček poslal přímo na Cvejna a ten prudkou střelou trefil horní roh branky – 2:2.

Po další minutě už Pardubice opět vedly, a to stejným způsobem, kterým padly dva předchozí góly. Jan Bílý ve svém útočném pásmu vyhrál buly na Ondřeje Novotného, který propálil letohradského gólmana – 2:3.

Dotáhnout se nepodařilo

Ve 39. minutě se s míčkem od vlastní brány rozběhl hostující Filip. Balónek se mu zadrhl, za ním běžící Macháček vystřelil přímo do brankáře a následnou dorážkou dotlačil míček do brány – 3:3.

Hned po minutě si vzali hosté vedení zpět. Po špatné rozehrávce domácích najednou běželi tři pardubičtí hráči sami na branku. První střelu ještě Novák dokázal vyrazit, poté se už Langr trefil do odkryté brány – 3:4.

Jeleni se posledních pět minut zápasu snažili vyrovnat. Jednu minutu před koncem vyloučil rozhodčí hostujícího Janečka za zdržování hry. Jeleni odvolali brankáře a hráli přesilovou hru 6 na 4. Střela Cvejna skákala nebezpečně kolem brány, ale kvůli odsunuté bráně se musela hra přerušit. V posledních deseti sekundách se Letohrad dostal ještě ke dvěma střelám. Gól z nich nebyl a Pardubice si po velmi vyrovnaném utkání nakonec připisují výhru 4:3.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 05:37 Macháček (Bečka), 24:00 Cvejn (Bureš), 38:58 Macháček – 04:50 Förstl (Šimek, Kohoutek), 22:01 Krejčí (Licek), 25:26 Novotný (Bílý), 39:43 Langr (Bílý, Kubeš). Střely: 27:27. Vyloučení: 4:5. Využití přesilovek: 0:0. Diváci: 66.