Ty se tamnímu Autoklubu podařilo vyřešit a tým vedený Václavem Severou se mohl s chutí pustit do organizování akcí. Tou poslední pro rok 2017 byl finálový podnik mezinárodního mistrovství České republiky sajdkár a čtyřkolek.

Na programu byly poslední soutěžní rozjížďky ve všech pěti třídách, v nichž se tento seriál jezdí. Mezi sajdkáristy ukázali i v Horním Újezdu svoje mistrovství Tomáš a Ondřej Čermákovi, kteří celou tuzemskou sezonu totálně ovládli, o čemž svědčí skutečnost, že z 350 možných bodů jich získali 347 a pouze druhé místo ve druhé rozjížďce ve Stříbře je připravilo o dokonalost.

Také v Horním Újezdu nebylo o jejich prvenství pochyb, za nimi dojely dvojice Hroch – hroch a Boukal – Boukal, medailové pozice v šampionátu jsou ovšem obsazeny jinak (2. Janoušek – Janoušek, 3. Vejchoda – Zatloukal).

Za pozornost určitě stojí, že nestárnoucí matadoři Jaroslav a Libor Křížovi reprezentující Automotoklub Březová nad Svitavou si vyjeli v konečném účtování mistrovství po stabilních výsledcích velmi pěknou sedmou pozici, což budiž názorným dokladem, že stále nepatří do starého železa. V Horním Újezdu uzavřeli top desítku.

I v ostatních kategoriích si pro prvenství v závěrečném závodu dojeli mistři republiky, kteří jen dokazovali, že tituly jsou ve správných rukou. Jedinou výjimkou byli čtyřkolkáři, kde si vítězství vybojoval Zdeněk Poláček, v celkovém pořadí pátý jezdec. Lídr Jiří Kašpar nestartovalo, ovšem ani nemusel, neboť jeho bodový náskok na další konkurenty byl takový, že zlato nemohl ztratit.

Horní Újezd se postaral o zdařilou tečku za končící sezonou sajdkárkrosařů a quadistů. A to nejen na trati, ale i na závěrečném vyhlášení výsledků v prostorách místního kulturního domu…

Mezinárodní mistři České republiky 2017

Sajdkárkros MMČR:
Tomáš Čermák – Ondřej Čermák
(WSP Mega, BO Motor Oil Autoprofi)

Sajdkárkros Přebor ČR:
Radek Procházka – Vladimír Ochtábec
(Zabel MTO, QAMA Motorsport Club)

Sajdkárkros Přebor ČR veteráni:
Stanislav Hutira – Zdeněk Plhák
(Jawa 625, Motosport Side & Quad)

Čtyřkolky MMČR:
Jiří Kašpar
(Yamaha, Motosport Side & Quad)

Čtyřkolky Přebor ČR junioři:
Adam Tuček
(Yamaha, Motosport Side & Quad)