V odvetách vyhráli hned na začátek, nadto ve velice důležitém souboji proti přímému konkurentovi ze závěru tabulky, takže mohou doufat, že jim tento úspěch zvedne sebevědomí před novoročním pokračováním této kvalitní soutěže.

Proti rivalům z Ústí nad Orlicí posílil Jiskru poprvé v sezoně Vojtěch Mynář, který je na litomyšlské soupisce na střídavý start z druholigového Havířova, a jeho přítomnost byla znát. Domácí se nastartovali dvěma body ze čtyřher, které získali nečekaně hladce ve svůj prospěch bez ztráty setu. Hned úvodní série singlů potom naznačila, že jejich převaha v zápase bude jednoznačná.

Šesták sice v pěti sadách podlehl Čopiánovi, když nevyužil několik mečbolů, ale ostatní duely padly na litomyšlskou stranu. cenný byl zejména výsledek Křepelky, který svojí tradiční trpělivou hrou udolal ústeckého Hodase. Ten se následně postaral o poslední „záchvěv“ hostů, když porazil Šestáka, nic více však hosté v tomto utkání nepředvedli.

Mynář prodal naplno svoje kvality třemi výhrami a když stejně úspěšný Táborský obrátil vývoj utkání proti Hodasovi z 1:2 na 3:2, bylo rozhodnuto. Celý zápas přitom trval pouze dvě a půl hodiny, což je na „obvyklé“ litomyšlské poměry nezvykle málo.

Výsledek zněl 10:2, body za Jiskru: Táborský a Mynář 3,5, Křepelka 2,5, Šesták 0,5.

3. liga muži skupina D:

1. Havlíčkův Brod (36), 2. Mikulčice (29), 3. Hodonín C (27), 4. Sokol Brno I (26), 5. Holásky (25), 6. MS Brno C (24), 7. Chropyně (24), 8. Žďár nad Sázavou (24), 9. Lanžhot (22), 10. Litomyšl (18), 11. Ústí nad Orlicí (18), 12. Jemnice (15).