Pořadatelé jej rozdělili na dopolední a odpolední část, aby vyhověli regulím ohledně počtu přítomných osob v areálu.

„Jsem rád, že se nám povedlo tuto akci zorganizovat a věřím, že je to dobrý signál návrat atletiky do obvyklých kolejí,“ uvedl jménem litomyšlského klubu Jan Kubíček.

Do Litomyšle zavítali závodníci převážně z klubů z Pardubického kraje, startovní pole doplnili rovněž „hosté“ z Moravy. Startovalo dohromady sedm desítek atletů a atletek z patnácti oddílů a klubů.

Punc kvality dodala mítinku hlavně početná výprava AC Pardubice, ve které vynikl loňský halový mistr republiky v sedmiboji Matyáš Franěk. Ten si připsal dvě vítězství, když nenašel přemožitele v dálce kvalitním výkonem 671 cm a nejrychlejší byl na netradiční a málokdy vypisované trati 300 metrů (34,60).

Z dalších disciplín stojí za zmínku hladká stovka, kterou vítězný Martin Bína (AK Slovan Moravská Třebová) prolétl za 11,40. Ve výškařském sektoru zapsal nejlepší výkon Jakub Mareček (AC Pardubice), a to v hodnotě 184 cm, ve vrhačských disciplínách dominovali Ondřej Klimeš z Poličky v oštěpu za 45,33 a litomyšlští závodníci Tomáš Kozák v kouli (14,25) a Jan Vostřel v kladivu (47,04).

Osmistovku si v rámci jarního mítinku zaběhl i letošní žákovský halový republikový šampión na 1500 metrů Jakub Dudycha z AC Vysoké Mýta a dosáhl času 2:00,33. Na kilometru byl nejrychlejší Matyáš Charvát z Boskovic (3:02,13).

Mezi ženami si vítězstvími okořenily návrat do akce Adéla Zdražilová (SK Hranice) na třístovce za 41,03, sprinterka Hana Blažková (AK Tišnov) výkonem 12,50 na 100 metrů, Magdaléna Menšíková z Jičína v dálce (521), výškařka Kristýna Šafářová z Poličky (163 cm), hranická Adéla Dostálová na kilometru (3:13,40) a Hana Hájková (AK Slovan Moravská Třebová) v oštěpu (41,11).

Spolu na startu
Jedinečná akce Českého atletického svazu, kterou 1. června domácí atletická rodina oficiálně odstartuje letošní venkovní závodní sezonu. To je projekt Spolu na startu! V tento den se uskuteční atletické mítinky s předními českými reprezentanty a zároveň se na více než 160 stadionech a dalších místech po celé republice odehrají atletické závody dětí a mládeže. V rámci Pardubického kraje se na Mezinárodní den dětí zapojí tyto kluby a oddíly: Hvězda SKP Pardubice, AC Pardubice, Jiskra Litomyšl, TJ Svitavy, Atletika Polička, TJ Slovan Moravská Třebová, AC Vysoké Mýto, Jiskra Ústí nad Orlicí, Sokol Holice, Atletika Chrudim, Iscarex Česká Třebová a ŠAK Pardubice.