V posledním utkání základní části smetli z palubovky Kolín. A tak na opěrní árie česko-slovenského tenora navázal heavy metal v podání Beksy.

Koperativa NBL - 22. kolo: 

BK Pardubice – BC Geosan Kolín 102:82 (28:15, 59:40, 83:61). Body: Vyoral 21, Šafarčík 16, Potoček 13, Henry 12, Pekárek 11, Walton 10, Vrankovič 8, M. Svoboda 6, Švrdlík 5 – Petráš 21, Lošonský a Jelínek po 16, Číž a Rožánek po 6, Dlugoš, F. Novotný a Křivánek po 5, Merta 2. Rozhodčí: Hruša, Salvetr, Linhart. Trojky: 15:9. Trestné hody: 21/11 – 23/17. Doskoky celkem: 51:36. Fauly: 25:19. Pět chyb: Švrdlík, Potoček (oba Pce). Diváci: 1000 (omezený počet).

Přitom pardubičtí basketbalisté hráli v enteria areně, kde ani netrénují. A do zápasu s Medvědy šli kvůli covidu prakticky z postelí…

„Nebyl to jednoduchý zápas, protože jsme měli tři čtvrtiny týmu v izolaci, ale vrátili jsme se zpátky a pokračovali na stejné cestě, po jaké jdeme v novém roce,“ předesílá pardubický kouč Dino Repeša.

Duel byl vyrovnaný pouze v úvodních pěti minutách. Poté si vzali do ruky dirigentskou taktovku domácí a Středočeši byli rádi, že skončil první poločas. Tým pořadatele akce jim totiž vysázel téměř šedesát bodů.

„Začali jsme dobře, zvlášť v obraně. V první čtvrtině jsme povolili soupeři jen patnáct bodů. Povedlo se nám zastavit útočný talent Adama Číže,“ chválí kouč.

Domácí zničili protivníka ve všech činnostech.

„Náš tým měl velký hlad, což bylo vidět i na doskoku. Rovněž třicet asistencí je naše nejlepší číslo v letošní sezoně,“ dodává Repeša.

Na jeho slova navazuje ústřední rozehrávač Tomáš Vyoral.

„Chtěli jsme vstoupit s dobrou obranou a energií a eliminovat jejich hlavního hráče Číže. To nám, myslím, nadmíru povedlo. O našem vítězství jsme rozhodli už v prvním poločase, kdy jsme soupeři dokázali dát skoro šedesát bodů a udržet ho na čtyřiceti, to byl základ našeho vítězství,“ míní nejlepší pardubický střelec.

A co k zápasu poznamenali kolínští hosté? 

Miroslav Sodoma - trenér: "V první řadě bych chtěl pogratulovat Pardubicím k výhře. Chtěli jsme vyhrát, ale myslím si, že o osudu utkání se rozhodlo už v první čtvrtině. Pardubice vstoupily do zápasu s daleko větší energií, přehrávali nás prakticky všude, a tak, jak jsme začali, jsme i pokračovali. Druhý poločas byl vyrovnaný, ale bylo vidět, že o osudu utkání bylo rozhodnuto a hrálo se pouze na údržbu. Nám nic nevycházelo, hráli jsme špatně, musíme se z toho poučit."

Jiří Jelínek - pivot: Podle mě se to velice jednoduše hodnotí. Oni nám doskočili 21 míčů v útoku a dali z toho hodně bodů, k tomu 22 bodů z protiútoků…V podstatě když byli volní, trefili trojku. My jsme občas dělali zbytečné chyby. Z naší strany to nebylo absolutně dobré."