Co ukázaly dva dosud odehrané duely? Hlavně skutečnost, že proti Dekstone Turům se postavil výborně připravený a odhodlaný soupeř. Na palubovce se odehrává nesmlouvavá bitva, která byla v závěru druhého utkání možná až příliš „dusná“, ale co naplat, je to semifinále a do boje o titul chtějí oba týmy.

Tuři před cestou na sever Čech řešili především obranu, který byla příliš propustná. „Když dostaneme 51 bodů za poločas a 95 celkem, když má soupeř tolik otevřených střel, tak prostě nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ je si vědom svitavský trenér Lubomír Růžička.

Svým svěřencům však nadále věří. „ Jsem skálopevně přesvědčen, že tak, jak Děčín dokázal hrát ve Svitavách, dokážeme i my zahrát v Děčíně,“ neztrácí trenér optimismus.

„Klíč ke zvládnutí dvou utkání v Děčíně povede přes naše zlepšení na obranné polovině, kde musíme být více důslední a tvrdší. Také bude velmi důležité se popasovat s agresivní obranou Děčína. Pevně věřím, že se se všemi aspekty vyrovnáme a z Děčína se budeme vracet s výhodou domácího prostředí,“ dodal asistent Lukáš Pivoda.

„Očekávám další těžký zápas. Musíme být více důslední v obraně a zlepšit úspěšnost střelby. Jedině pak můžeme pomýšlet na dobrý výsledek,“ myslí si svitavský křídelník Tomáš Teplý.

„Teď hrajeme proti útočně laděnému týmu dvakrát doma. Chceme zlepšit celkově obrannou činnost, abychom měli šanci uspět. Doufáme, že nás plná hala požene,“ uvedl děčínský kouč Tomáš Grepl.

„Doma jsme velmi silní a chceme oba zápasy vyhrát. Víme, že to bude ohromná bitva stejně jako ve Svitavách, které budou chtít loupit u nás,“ uvedl americký křídelník v děčínských službách Lamb Autrey.

Třetí ligové semifinále mezi Děčínem a Svitavami začíná v pátek od 18 hodin, čtvrté potom v sobotu ve stejný čas.