„Byl to pro mě speciální měsíc, zranění kotníku bylo mé první závažnější. Za tři roky v české lize jsem vynechal vůbec první zápasy. Dostat se z toho bylo těžké, na druhou stranu jít hned vzápětí na jedny z nejlepších týmů v lize pro mě znamenalo extra motivaci. Byly to pro mě výjimečné týdny v tom, že jsem byl schopný takhle hrát proti tak silným soupeřům a dostat se do té formy, v jaké jsem byl před zraněním,“ byl rád.

V utkání v Kolíně si po necelých pěti minutách zranění obnovil a i proto Tuři padli, dle zpráv z klubu by to však nemělo být tak zlé a Kerr by tak dlouho jako v předchozím případě scházet nemusel.

K Turům přichází euroligová posila

Na nevýrazné výkony v Pardubicích i Kolíně a problémy v podkošové hře zareagovalo vedení svitavských basketbalistů tím, že do družstva přivedlo posilu zvučného jména.

Dvaatřicetiletý Američan Brent Petway je hráčem s euroligovými zkušenostmi, v Olympiakosu Pireus si dokonce zahrál ve finále této prestižní soutěže. Naposledy působil v Arisu Soluň, ale má za sebou mimo jiné i štaci ve slavných Harlem Globetrotters.

Ve Svitavách podepsal smlouvu do konce sezony.

Jeho úkol je jasný – zkvalitnit hru Turů pod košem a přidat do ní potřebnou dávku atletičnosti, k čemuž má jako výborný skokan přezdívaný AirGeorgia veškeré předpoklady. Podaří-li se vyřídit všechny formality, mohl by Petway naskočit do sobotního zápasu proti Ústí nad Labem.