V první polovině března se v americkém Columbusu ve státě Ohio zúčastnil prestižního turnaje Arnold Sports Festival, jenž se v posledních letech stal jedním z největších a nejrychleji rostoucích multisportovních podniků na světě.

Pod záštitou herce a bývalého guvernéra Kalifornie Arnolda Schwarzeneggera, který sportovním kláním osobně přihlížel, se téměř dvacet tisíc sportovců měřilo v různých disciplínách od kulturistiky a fitness až po šerm, běh či bojová umění.

V posledně jmenovaném odvětví, konkrétně v kategorii kreativních sestav, získal Jan Sýkora zlatou a stříbrnou medaili. Následně si pak ještě „odskočil" na turnaj Top Martial Artist, kde v kategorii tradičních korejských sestav získal další prvenství a titul Grand Champion.

„Byla to zajímavá zkušenost, stejně jako patřičná vzpruha k další aktivitě. Se spoustou zážitků se nyní opět s plnou vervou budu věnovat svým mladým svěřencům v kroužku DDM, kteří před měsícem zažili páskování a připravují se na první závody," glosoval úspěšný sportovec. (mt)