V sobotu na cyklokros a v neděli rovněž

Fandíte cyklistickému zápolení v terénu? Tak to budete mít o nadcházejícím víkendu v našem regionu žně. Konají se zde totiž hned dva podniky v rámci českého poháru Masters v cyklokrosu. Nejprve se v sobotu 10. prosince bude závodit v Poličce, a to konkrétně v okolí fotbalového stadionu a v lesoparku Liboháj. Na náročnou trať, která prověří jejich fyzické i technické schopnosti, se startující v jednotlivých kategoriích vydají ve dvou vlnách, a to o půl dvanácté resp. o půl jedné. Den nato, v neděli 11. prosince, se účastníci veteránského pohárového seriálu přestěhují do Svitav, kde pro ně bude připraven okruh vytyčený v plochodrážním areálu v Cihelně. Časy startů budou shodné jako v Poličce: Masters C 11:30, Masters D a ženy 11:31, Masters A a Elite 12:30, Masters B a junioři 12:31.

Úkol zní jasně: Výhra v každém utkání

Poslední zápasy v tomto kalendářním roce mají na programu celostátní ligové soutěže stolních tenistů. Zároveň půjde také o završení první poloviny jejich dlouhodobé části a týká se to i okresních zástupců. V 1. lize by se, pakliže budou naplněny papírové předpoklady, mělo v borovské sokolovně jednat o krátké procesy, protože domácí třetí celek aktuálního pořadí hostí soupeře z Chebu (sobota, 15:00) a Litoměřic (neděle, 10:00), což jsou dva zatím nejslabší účastníci soutěže. V rámci 3. ligy skupiny D potřebuje naléhavě výsledkově zabrat litomyšlská Jiskra, neboť se nachází v tabulkovém podpalubí a ve vážných existenčních potížích. A jelikož hostí konkurenty ze spodních pater Moravskou Slavii Brno C (sobota, 15:00) a Tišnov (neděle, 10:00), tak nic jiného než výhry nepadá v úvahu.

Teď, či nikdy. Florbalisté prostě musí

Jeden z klíčových soubojů sezony čeká o tomto víkendu na tonoucí prvoligové florbalisty FbK Svitavy. Ti se neustále krčí na posledním místě tabulky a jejich ztráta na další soupeře se valem prohlubuje. Zastavit svoji černou sérii se pokusí v neděli 11. prosince ve sportovní hale Na Střelnici proti průběžně dvanáctému Pelhřimovu. Na jeho půdě dokázali Svitavští vyhrát a bylo to jedno z pouhých dvou vítězství, na které prozatím dosáhli. Utkání začne v 17 hodin. Divizní florbalisté FBC Peaksport Litomyšl zajíždějí k duelům do Jindřichova Hradce (sobota, 18:00) a Dačic (neděle, 11:00). Na Svitavsku budou k vidění turnaje východočeské regionální ligy, a to v městské hale v Litomyšli i za účasti TJ Lubná (sobota, 13:30) a ve sportovní hale Gymnázia Polička i za účasti domácího družstva (neděle, 9:00).

Nejenom nejvyšší soutěž, ale i druhá liga

Sobotní večer bude ve sportovní hale Na Střelnici patřit basketbalu. V 18 hodin bude rozehráno utkání Kooperativa NBL mezi Dekstone Tury a mmcité Brno a netřeba se rozepisovat o tom, jak moc domácí věří, že se jejich zlepšené výkony projeví na kontě vítězství. Po skončení tohoto zápasu přijde na řadu druholigové zápolení mezi Basketbalem Svitavy a TJ Šumperk. Jedná se o střet „dvojičky", odveta se hraje hned druhý den v neděli v 11 hodin v Šumperku.

Se sousedkami. O náboj je postaráno

Druholigové volejbalistky završí polovinu zápasového programu sezony. Zatím se jim daří nad očekávání, což budou chtít předvést fanouškům v sobotu 10. listopadu na domácí půdě proti České Třebové. To jsou nejbližší soupeřky jednak zeměpisně, ale i tabulkově, vždyť mají shodný počet bodů jako Svitavy a půjde dokonce o přímý střet o třetí místo ve skupině B. Začátek v 10:00 v hale Na Střelnici.

Štefanydes hraje o svoje třetí vítězství

Ještě před vánočními svátky stihnou šachisté TJ Štefanydes odehrát v pořadí páté kolo druholigové soutěže skupiny D. Zatím mají bilanci dvou výher a dvou porážek, takže v utkání proti Polabinám B (neděle, 10:00) se budou snažit překlopit statistiky do kladných čísel. Soupeř je v tabulce za nimi, takže by to měl být reálně řešitelný úkol.

„Motýlci" o futsalové body v domácí hale

V domácím prostředí se představí futsalový tým FC Butterfly, který je účastníkem pardubického krajského přeboru. Je pořadatelem dalšího turnaje této soutěže, který se koná v městské sportovní hale v Litomyšli, a to tuto sobotu 10. prosince. Domácí se utkají s Benfikou Hlinsko (9:00) a Jenišovicemi (10:45), dalším účastníkem bude Přívrat.

Hokejové derby: Polička versus Litomyšl

Neděle 11. prosince je dnem, kdy má krajská hokejová liga na programu předposlední kolo základní části. Pro Slovan Moravská Třebová, který se vydá do Ledče nad Sázavou, to bude závěrečné vystoupení, v posledním kole má volno. Na zimní stadion v Poličce se vydají diváci, aby sledovali derby s Litomyšlí. Začátky jsou v 17 hodin.