Jejich protivník, teď šestý v tabulce, zažívá vydařené časy, mimo jiné porazil i suverénně vedoucí Českou Lípu. Svitavy na jeho palubovce vedly 7:1, ve třetí třetině však zkolabovaly, dostaly pět gólů za šest minut a nakonec byly rády za výhru po prodloužení. Rožnov má kádr doplněný o zkušené extraligové hráče z Vítkovic, z nichž největší pozornost přitahují Lukáš Hrubý a gólman Roman Ciompa. Velká síla soupeře spočívá v přesilových hrách, ve kterých hraje s úspěšností 48 procent!

„Věřím, že bude plný dům, vždyť bojujeme o play off. Chceme zvítězit a být zase ve hře o čtvrtfinále," burcuje zkušený obránce. Jediný úspěšný střelec z utkání v Litvínově Lukáš Brýdl navazuje: „Rožnov je pro nás utkání o vše. Doufám, že nás trenér dobře připraví a do zápasu půjdeme v nejsilnější možné sestavě. Jsme v situaci, kdy je třeba se semknout a obětovat se pro tým," připomíná Brýdl, že je opravdu nutné „odbrzdit".

Svitavské opakovaně sráží na kolena herní kolapsy, kdy inkasují v rychlém sledu klidně pět branek. Naposledy se to přihodilo minule v Litvínově. „Naše výkony snad nejde ani vysvětlit. Máme super momenty, ale pak přijde úplný výpadek a necháme si dát zbytečné góly, které nás stojí body," říká Lukáš Brýdl a připojuje se k němu i Ladislav Štancl: „Přemýšlíme nad tím všichni a řešíme to. Ale přijde mi, že v některých chvílích v zápasech zbytečně ztrácíme hlavu. Celé je to o hlavách. Stačí, aby vypadl jeden nebo dva hráči ze sestavy a na ostatních se to podepíše víc, než by mělo. V zápasech je to znát. Je třeba ke každému soupeři a ke každému utkání přistupovat stejně."

Zápas FbK Svitavy – 1. FbK Rožnov pod Radhoštěm začíná v sobotu v 16:00 v hale Na Střelnici.

(iš, rh)