Nebýt nejprestižnější klubové soutěže, chrudimští futsalisté by si tři měsíce nekopli do balonu. Díky mezinárodní výjimce si na konci listopadu zahráli předkolo Ligy mistrů proti finskému mistrovi Akaa Futsal a po výhře 2:1 se radovali z postupu. Již následující sobotu, tedy 16.1., budou na domácím hřišti hostit šampiona Lucemburska Differdange 03 a právě jako přípravu na tento důležitý souboj o postup mezi šestnáct nejlepších týmů Evropy se budou následující dvě ligová kola připravovat.

Po restartu soutěže hostí v pátek večer před prázdnou sportovní halou Žabinské Vlky Brno. „Liga se vrací po dlouhé době, každý se na tento moment velmi těší,“ nezastírá brazilský kouč Felipe Conde. Jeho svěřenci absolvovali den před utkáním první PCR testy a netrpělivě čekají, koho budou moci do duelu nasadit. O cílech do souboje s nováčkem a následným pondělním zápasem s Českou Lípou není třeba dlouho polemizovat. „První dva zápasy plně využijeme k přípravě na Ligu mistrů, chceme předvést kvalitní výkon, abychom získali rytmus a sebevědomí,“ přeje si Conde.

Chrudim se chystá na restart nejvyšší futsalové soutěže.
Futsal chystá restart soutěže. Včas, Chrudim se rozehraje před Ligou mistrů

Žabinští Vlci však v prvních pěti kolech ukázali, že v lize nebudou rozhodně jen do počtu. Na kontě mají dvě výhry, naposledy vyhráli v Českých Budějovicích 5:1. Obě mužstva se před nucenou přestávkou potkali v rámci 2. kola v Brně, Chrudim zvítězila po gólech Koudelky, Felipeho a Pavla Drozda 3:0.

Chrudim se do ligy vrátí zápasem v pátek od 20 hodin.