Svitavští pořadatelé se každý rok snaží turnaj vylepšit. Na hráče a realizační týmy tak čeká nejen slušná porce zápasů řízených ligovými rozhodčími, ale i bohatý doprovodný program zvýhodněný vstup na bazén, široká nabídka občerstvení, akce na drinky nebo pizzu či populární turnajová párty, na níž se těší nejen účastníci Hydra Cupu.

Letošní ročník bude poprvé i s mezinárodní účastí. Mimo tuzemské celky včetně historicky jediného vítěze a letošního finalisty první ligy Hattricku Brno (vyhrál v letech 2009, 2010 a 2011) se ve Svitavách představí také slovenský tým FBK Harvard Partizánske a švýcarský UHC Seedorf. Pro mnoho florbalistů bude určitě výzvou poměřit své schopnosti se zahraničními zástupci.

Pozornost diváků budou ale přitahovat zejména dva týmy. Domácí FbK Svitavy bude v sezoně znovu pomýšlet na postup do vyšší soutěže a do turnaje nasadí jak druholigový A tým, tak rovněž rezervu.

Dále to bude výběr Martina Michalíka Elite Ostrava. Ten nabízí papírově nejvyšší kvalitu. Kromě Michalíka se v dresu Elite představí hned několik reprezentantů a ligových matadorů. Svitavští diváci se tak budou moci těšit na kouzla, kterými baví extraligové palubovky Patrik Suchánek z Vítkovic, Jan Komínek z FBC Ostrava či šestý muž kanadského bodování extraligy a lamač dívčích srdcí Martin Tokoš.

Porazit Elite Ostrava bude jistě motivací pro domácí Svitavy, ale i pro trojnásobného vítěze z Brna. Zapomenout nesmíme ani na Dana Jonáše z chodovského B týmu, který se může v kariéře pyšnit i gólem na mistrovství světa vstřeleným do sítě švédského reprezentačního brankáře.

Letošní Hydra Cup tak již před svým startem slibuje vysokou kvalitu v útulném prostředí Svitav, kde má florbal silnou diváckou podporu a dá se čekat skvělá atmosféra.

Rozlosování Hydra Cupu 2012 skupina A: FbK Svitavy A, Elite Team Ostrava, FT Sokol Břevnov, FBK Harvard Partizánske. Skupina B: FbK Svitavy B, UHC Seedorf, Intelligence Bulldogs Brno, Metelesku Blesku Šumperk. Skupina C: TJ JM Chodov B, FBŠ Hattrick Brno, Tvá Stará Blansko, FbC Aligators Klobouky.

Zápasový program začne ve svitavské hale po oba víkendové dny úderem osmé hodiny.(lb)