Jednou věcí je, že pro Sokoly by jeden z elitních českých klubů z Mladé Boleslavi byl těžko stravitelným soustem, i kdyby se nacházeli v optimální pohodě. Což v žádném případě nejsou, ani tak by ovšem nemuseli hrát roli fackovacích panáků tak, jako o minulém víkendu v soupeřově hale. Od první do poslední minuty se hrála jednostranná partie. „Potkala nás extrémní krize a je jenom na nás, jestli se z ní vyhrabeme. Je to souhra více faktorů. Nepovedlo se nám dotáhnout do úspěšného konce některé dobře rozehrané duely, což nás psychicky nalomilo. Zároveň poslední zápasy ukázaly, že hoříme kondičně, na tom musíme zapracovat. S tím souvisí i koncovka, nejsme schopni dát gól, elitní útočníci se trápí, leží na nich deka. Reprezentační přestávka nám jednoznačně pomůže, současně chystáme určité změny v týmu. Potřebujeme impuls, nechceme jen sedět a čekat na florbalovou smrt,“ řekl trenér Martin Zozulák. Sokoli jsou nadále čtrnáctí se 7 body, k příštímu utkání nastoupí 17. prosince proti pražské Spartě.

LIVESPORT SUPERLIGA: Předvýběr.cz Florbal Mladá Boleslav – Sokoli Pardubice 16:2 (5:0, 7:1, 4:1). Branky: 26., 30., 38., 47. a 52. Šebek, 20. a 33. Tokoš, 30. a 46. Curney, 8. a 17. Suchánek, 1. Gruber, 17. Beneš, 36. Koláčný, 39. Korych, 49. Tomašík – 24. Černý, 45. Velc. Pardubice: Denemark (Haleš) – Petr, Pakosta, Kohoutek, Kučera, Teichman, Nezval, Slabý, Klein, Velc, Šmíd, Prix, Křinka, Savický, Rusin, Smola, Černý.

Druhá výhra, první venku

Svitavští florbalisté se od začátku sezony krčí na chvostu tabulky, není však pochyb o tom, že florbalová síla v nich skryta je. Problém je v tom, že na povrch „probublá“ jen velice zřídka. V Ostravě se to povedlo a znovu je tady naděje, že ještě nemusí být všechno ztraceno. Tak ať tentokrát vydrží déle než týden… Ve vyrovnaném utkání v Ostravě Svitavští oplatili soupeři porážku z první série vzájemných utkání. Hrdinou zápasu se stal Ondřej Mach, jehož dvě trefy ze závěrečné dvacetiminutovky nasměrovaly tři body žádaným směrem. Domácí se minutu a půl před koncem dostali na kontakt, ale nic dalšího nestihli. „Rozhodla bojovnost. Celé utkání bylo na sto procent odmakané od všech hráčů. Díky patří také brankáři Skácelíkovi za neuvěřitelný výkon,“ uvedl vedoucí družstva Jakub Motl. Svitavy nicméně zůstávají poslední (7 bodů) a pokud se mají přiblížit konkurenci ze spodní poloviny tabulky, nutně potřebují delší úspěšnou sérii. Což jim přikazuje porazit v sobotu aktuálně osmé Hranice (od 19 hodin v hale Na Střelnici).

NÁRODNÍ LIGA VÝCHOD: 1. MVIL Ostrava – FbK TJ Svitavy 3:4 (1:1, 1:1, 1:2). Branky Svitav: Mach 2, Sauer, Vašák.

Bodový import jen pro Orlicko-Třebovsko

Boje v divizní skupině D dospěly do poloviny základní části (do úplnosti schází pouze odložené derby Vysoké Mýto – Letohrad). V jedenáctém kole zamířili tři krajští zástupci na palubovky soupeřů a návrat byl veselý pouze v jediném případě. Orlicko-Třebovsko potvrdilo zlepšenou formu a přestřílelo Žďár nad Sázavou. Co by za jeho jedenáct vstřelených branek dali další týmy… Litomyšlští florbalisté v Hradci Králové jen potvrdili, že venkovní duely zatím jaksi nejsou jejich „šálkem kávy“, a po nevýrazném výkonu odešli poraženi. A neuspěl ani Letohrad, prohrál teprve podruhé v sezoně, dramatické utkání v Mohelnici se rozhodovalo v poslední části a tam zůstali hosté pohříchu střelecky na suchu. Velmi dobrý florbal byl k vidění ve Vysokém Mýtě, z pohledu hráčů domácího FTC tomu však chyběl efekt v podobě bodového zisku. Stále dotahovali náskok lídra tabulky z Brna, v závěru třetí třetiny se přiblížili na rozdíl jediné branky, ale to bylo všechno. Aktuální pořadí: 3. Letohrad (22), 6. Vysoké Mýto (18), 8. Orlicko-Třebovsko (15), 9. Litomyšl (13). Tahákem nadcházejícího víkendu je derby Litomyšl versus Vysoké Mýto (sobota, 19:00).

DIVIZE D: FBC Hradec Králové – Florbal Litomyšl 6:3 (4:1, 2:2, 0:0). Branky Litomyšle: M. Háp 2, Nykl. Hippos Žďár nad Sázavou – FbK Orlicko-Třebovsko 8:11 (2:3, 1:3, 4:5). Branky Orlicka-Třebovska: Tesař 3, Šmíd 2, Ludvíček, Jurco, Stolín, Dryml, Kapoun, vlastní (Denk). FTC Vysoké Mýto – Hornets Brno FBČ ZŠ Horní 5:7 (0:2, 1:2, 4:3). Branky Vysokého Mýta: Pavlák, Kobr, Sháněl, Večeře, Lesák. FBC Mohelnice – FBC Letohrad Orel Orlice 5:3 (1:0, 2:3, 2:0). Branky Letohradu: Faltus, vlastní (Weiss), Marek.